-
Re: Czy tak moze byc?
_.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._
|
| Witam serdecznie!
|
| Juz niedługo zamieszcze fotke terrarium po małej modyfikacji (dodałem kilka konarów) Poddam terre waszej ocenie. Tak wiec zapraszam to zerknuięcia
| za jakis czas : ]
|
| Pozdrawiam Tobiasz!
|
_.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._
-
Taka mala uwaga, wiem ze sie czepiam- musisz w kazdym poscie umieszczac te wkurzajace _.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._ ??
-
specjalnie dla Ciebie przestane to umieszczac. Bo moze faktycznie poczułes sie urazony moim ślaczkiem. Przepraszam! <lol> A tak powznie mnie to nie przeszkadza
-
to klatka raczej niz terrarium..
wiecej korzeni do wspinania i jakis roslinek, zielono tam mam byc, legus ma sie czuc dobrze, a nie siedziec dzien w dzien na jednym korzeniu..
no i miej swiadomosc tego, ze takie terrarium na dlugo Ci nie wystarczy..
-
Wiem ze nie na długo ale jak narazie legan ma ok 50 cm dł a terrarim 110x50x50 a c do konarów to spokojnie juz jest ich wiecej a na roslinki narazie brak funduszy za jakis czas bedą napewno spokojnie nie mozna miec wszystkiego na raz prawda?
-
A mnie owszem, bo jest zbedne i bez sensu :P Po co to bylo?
-
O tej porze roku możesz zawsze umieścić w terrarium umytą gałąź jakiegoś drzewka z jadalnymi liśćmi (darmową) zanim zaoszczędzisz na sztuczne rośliny. Może to być np. gałązka lipy, czarnego bzu. Legwan wśród zieleni poczuje się bezpieczniej, do tego zawsze może coś skubnąć w naturalny sposób :-) Sam tak niekiedy robię i polecam ten pomysł. Przy doborze gałęzi pamiętaj, aby nie niszczyć zieleni ;-) Najlepiej jak drzewo rośnie z dala od drogi.
-
Witam,
Wróciłem dzisiaj z urlopu i nie chcę się czepiać, ale trzeba spojrzeć na to realnie. Wystrój - wystrojem, lecz po włożeniu kilku ciekawych i niezbędnych dodatków, moim zdaniem Twoje terrarium może zrobić się przymałe dla lega, który teraz będzie miał (miejmy nadzieję) najszybszy przyrost w swoim życiu. Nie chcę Cię martwić, lecz najprawdopodobniej bardzo szybko będziesz musiał budować następne terra.
Pzdr.
-
Podpisuje sie pod slowami Ryska (hehe... bedzie plagiat ;P)
Sama tez czesto uzywam zywych galazek w wolierze na balkonie. Jak uschna, wymieniam na nowe. Ja daje galazki jabloni i mirabelki, bo troche sie drzewko na dzialce za bardzo mi rozroslo. Ma takie zolte sliweczki, ktore jak juz dojrzeja najpierw obrywam, zeby sie leg przez pestke nie udusil (lepiej dmuchac na zimne . Inne drzewka owocowe sa na razie mlode i nie chce im obrywac galezi, ale jak podrosna to dopiero bedzie... brzoskwinie, wisnie, czeresnie, grusze, rozne sliwy, itp. A wszystko naturalne, niepryskane z wlasnego podworka
-
tak wiec Twoim zdaniem powinienem zastanowic sie nad budowa większego? wiec jakie powinno ono byc?
Uprawnienia umieszczania postów