-
Czy tak moze byc?
_.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._
|
| Witam serdecznie!
|
| Czy wystarczy tak urządzone terrarium dla legwana który jest na fotce? Mam | jeszcze jeden konar który własnie pluska sie we wrzatku. Niewiem czy
| umiescic go praktycznie poziomo czy pociac i zrobic jakies pułki poprzeczne. Prosze doradzcie mi.
|
| http://kreczmar.w.interia.pl/DSC00036.JPG
| http://kreczmar.w.interia.pl/DSC00037.JPG
| http://kreczmar.w.interia.pl/DSC00039.JPG
|
_.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._.-:-._
-
Re: Czy tak moze byc?
Nie.
Swietlowka UV musi znajdowac sie w odleglosci nie wiekszej niz 30-40 cm od miejsca, w ktorym wygrzewa sie legwan.
-
No tak łyso jakoś. Wsadź jeszcze jeden korzeń, jakąś półkę zrób, no i roślin brakuje. Możesz też jakąś siatkę ze sznurka dać, drabinki, czy mostki, żeby było weselej i przytulniej.
-
zdecydowanie pusto jest w tym terra musisz wlozyc w to wiecej pracy zeby to jakas wygladalo i zeby leg sie dobrze czul
-
Ten jeden konar to zdecydowanie za malo. Musisz postarac sie o wiecej konarow, jakies poleczki, drabinki itp. Poza tym brakuje zieleni. Roslinki polecam raczej sztuczne, bo nawet nieduzy leg w ciagu kilku dni potrafi zniszczyc (albo zjesc) zywe roslinki. Jak bedzie mial zielono i bedzie sie po czym wspinac, to legus na pewno poczuje sie lepiej.
-
|
| Spoko Spoko. Następny konar sie chlapał we wrzątku, a przed momentem wrociłem z udanych łowów. Przytargałem poł lasu wiec jutro albo jeszcze
|dzisiaj pokombinuje i zrobie mu ze dwie pułki i jakies jeszcze ze dwa konary wstawie. Jezeli będę praktycznie pionowo to legwan będzie sie po tym
| wspinał czy lepiej zrobic nizszy ale o mniejszym koncie nachylenia?
|
-
Chyba lepiej o mniejszym kacie, ale i tak warto okrecic np sznurkiem. Moj leg ma w terra jeden taki pionowy konar i sie po nim wspina, ale ma tam takie krotkie galezie przymocowane poprzecznie na ksztalt drabinki, bo nie wiem czy dalby rade bez nich.
-
|
| Jak widac na fotce to konar jest owiniety sznurkiem. Na poczatku jak sznurka nie było to kegwan miał małe problemy zeby sobie swobodnie chodzic bo
| konarze, ale jak obwinołem sznurkiem to jest git. Jutro zabieram sie za dalsze urzadzenie tarra. Tylko prosze powiedzcie mi jaka najlepiej roslinke
| zastosowac (jaki gatunek czy to wszystko jedno aby tylko była sztuczna i zielona)
|
| Pozdrawiam Tobiasz!
|
-
Roślinki obojetnie jakie byle ladnie wygladaly i byly sztuczne.Dodam tylko ze mam na full sztucznych roslin i leg rowniez po nich lazi takze konarki to nie wszystko.
-
|
| Witam serdecznie!
|
| Jak macie jakies fotki z których moznaby było odgapic kilka ciekawych pomysłów na urządzenie tarrarium to podeslijcie na maila: kreczmar@interia.pl z
| góry dziekuje.
|
| Pozdrawiam Tobiasz!
|
Uprawnienia umieszczania postów