-
Re: jakie minimalne terrarium dla lega 100cm????????
Witam,
Ja mam narożne 100 x 100 i 150 wys. i to w zupełności wystarcza - więc gwarantuję, że 80 x 80 też wystarczy. W moim terra mieści się 1 samiec ok. 115 cm. i mała (najprawdopodobniej) samiczka ok. 50 cm. - jest też dużo konarów. Fota jest w poście "ZASŁUŻONY WYPOCZYNEK".
Pzdr.
-
Nie sądzisz, że 100x100 to zbyt mało dla 115cm samca, a tym bardziej dla pary ? Nie gwarantuj, że 80x80 wystarczy. To dobre dla maluchów.
-
Witam,
Rysiu, nie twierdzę, że będą tam mieszkały do końca swoich dni. Miało to być terrarium tylko dla Harrego, a malucha chciałem sprzedać, lecz po tym jak żona zobaczyła legwany, kiedy je przywiozłem z zoo to powiedziała, że bez dyskusji zostają u nas obydwa. W końcu miała rację - należy im się. Dlatego mam nadzieję, że to będzie para, bo mało kto ma możliwość postawienia w mieszkaniu dwóch potężnych terra . Aha, 100 x 100 to tylko 2 tylne ściany. Terrarium wychodzi do przodu jeszcze 40 cm. z każdej strony, a dopiero od tych boków jest zamontowana przednia ściana z drzwiami, czyli jest to terra w pięciokącie i nie uważam żeby było to terra dla maluchów . Spójrzmy prawdzie w oczy - mało kto zapewnia legwanom takie warunki jak my się staramy, chyba przyznasz mi rację?
Serdecznie pozdrawiam
-
Pisząc o terrarium dla maluchów miałem na myśli kwadrat o podstawie 80x80cm. To samo dotyczyło 100x100 cm w kwadracie dla pary. Nie wyjaśniłeś tego wcześniej ;-)
-
Witam,
U mnie na dzień dzisiejszy wygląda to tak jak w załączniku, lecz bezustannie coś ulepszam i wprowadzam nowe pomysły (jak chcę już skończyć wymyślam coś nowego itd.- bez końca, ale uwielbiam to robić )
Pzdr.
-
Kymon, ja bym dodala wiecej zieleni w tym terrarium.
-
Witam,
Tak właśnie zamierzam zrobić. Pisałem do Ryśka, że ciągle coś ulepszam. Właśnie na górze opatentowałem system zawieszeń (taki zamaskowany korkiem). Jest to system listew z otworami w które można wkładać różne dekoracje. Jak zamontuję to wyślę fotę.
Pzdr.
Uprawnienia umieszczania postów