Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: jakie minimalne terrarium dla lega 100cm????????

Re: jakie minimalne terrarium dla lega 100cm????????

Ale ujście kloaki to odbyt

Oj, oj Pithuophis nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ujście kloaki to ujście kloaki .

" Jeśli do końcowego odcinka jelita uchodzą przewody moczowe i płciowe, ODBYT poprzedza KLOAKA, czyli stek"albo " U wielu kręgowców bezpośrednio przed odbytem otwierają się do jelita przewody wyprowadzające narządów wydzielniczych i rozrodczych. Ostatni odcinek jelita nosi wtedy nazwę kloaki"- H. Szarski, "Anatomia porównawcza kręgowców".

Ryśku sytuacja legwanow jest faktycznie tragiczna ale katastrofalne jest to gdy kupiec nie wie ze z 25 centymetrowego legwanka wyrosnie poltora metrowy gadzior ale jesli ktos tego nie wie to moim zdaniem nie wie o nim nic. ja strasznie sprawdzam osoby ktore chca cos nabyc zywego i po prostu nawet z nimi nie rozmawiam jesli nie wiedza podstaw hodowli. raz sie przejechalem juz w ten sposob. sprzedalem kolesiowi pajaka a na drogi dzien zapytal mnie co on je :/

Takie podejście się chwali. Zostaje tylko pogratulować :-)

Gdyby wszyscy sprzedawcy zwierzatek robili tak jak Ty... :-)
    Niestety niektorym wszystko jedno czy sprzedaja zywe zwierzata, czy rowery :-/
    Ale coz sie dziwic, ze nie informuja o tym kupujacych, skoro czasem sami niewiele wiedza o swoim "towarze". Niestety spotkalam sie z takimi :-/

Ostry2k
    Guest

a terarrium dla legwana 60 cm? jakie powinno miec minimalne wymiaray?

Dlaczego pytasz o minimalne wymiary, skoro za miesiąc, dwa legwan będzie już większy o ile prawidłowo rośnie. Musisz wziąść pod uwagę to, że iguana to duża jaszczurka i buduj terrarium takie, na jakie możesz sobie maksymalnie pozwolić. 1mx1,5mx2m powinno wystarczyć i będzie docelowe :-)))

kymon
    Guest

Witam,

Ja też nie rozumiem tych pytań - ile dla leg. 60 cm.?, dla 80 cm.?, dla 100 cm.? itd. przecież to bzdury-nie ma takich legwanów (oczywiście na początku są, ale trwa to bardzo krótko). Tak też napisałem kreczmarowi, niech buduje takie duże jakie tylko może - a i tak nigdy nie będzie za duże.

Pzdr.

a no ja rozwazam budowe nowego takiegos naroznego ale niestety najwieksze jakie moze byc u podstawy to 80x80 a wysokie moze byc 150-170 :] jak narazie zbieram fundusze ;]

Uprawnienia umieszczania postów