Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Legwany w ZOO Wrocławskim

Re: Legwany w ZOO Wrocławskim

Połączenie żółwia z legwanem to jedno, ale zwróćcie uwagę na dietę - sałata, kapusta, skrobane mięsko, serki homogenizowane :-(

Jarek Zajączkowski
    Guest

Jest mi przykro, że to się dzieje we Wrocławiu a ja nie mogę NIC na to poradzić.

mam pytanko-robiliscie cos w tej sprawie oprocz wysylania listow>Pytam,bo moze jest jakas szansa zajac sie sprawa,moze bym ja jakos podchwycila lub przekazala innym(troche dzialam w roznych org.i indywidualnie)Swoja droga mamy zamiar zajac sie ZOO,wiec koniecznie temat legwanow trzeba bedzie tu ujac.dlatego pytam jakie juz byly probyDoktorze-czy Pan czegos probowal tez?( w ogole to pozdrawiam serdecznei,moze Pan jeszcze pamieta Alicje z praktyk i wizyt ze szczurkami?).
    Dajcie wszyscy znac,dosc rzadko tu bywam ale poobserwuje temacik

Ten temat nie dotyczy tylko wrocławskiego zoo. To problem na ogólnopolską skalę. Ogrody zoologiczne, palmiarnie, egzotaria, sklepy. To nawet nie tylko ogólnopolski problem, a ogólnoświatowy :-( Przemyt zwierząt, nielegalny handel, warunki w jakich się przetrzymuje zwierzęta... Dr. Jarku, nikt nie ma pretensji do Ciebie o sytuację zaistniałą w zoo. Nazwisko państwa Gucwińskich kojarzy się wszystkim z tym miejscem, to popularni w mediach ludzie, powinni zadbać o swój wizerunek i kwalifikacje personelu również.

jasne,ze to jest wszedzie,ale czasem cos mozna lokalnie podzialac.a do dra Jarka chyba nikt pretensji nie mial Rysku,bo o co??

Oczywiście...;-)

Jarek Zajączkowski
    Guest

Pozdrawiam i proszę o kontakt. tel. 0698821520

Już niedługo trafię do warszawskiego zoo, mam nadzieję że do herpetarium. Zobaczymy co tam zastanę. Rok temu byłam w azylu i tylko glupole się trafiali (ci co przynosili ptaki) co np dzięcioła popcornem karmili. a pan turysta był obużony bo zwróciłam mu uwagę że papug nie karmi się również popcornem......

Z legwanami w Warszawie nie najlepiej, zdarzały się masowe upadki( zła dieta, brak kwarantanny, liczne dorosłe samce). Wyjątkiem są te z żyrafiarni pod opieką R. Stefańskiego.

Tez kiedys w odleglej przeszlosci wyslalam do wroclawskiego zoo list, w ktorym pisalam, ze opis LZ na ich stronie zawiera mnostwo bledow i podpowiedzialam, jak nalezaloby je poprawic. Ale ja nawet nie dostalam odpowiedzi. A opis sie oczywiscie wtedy nie zmienil.
    W samym zoo bylam pierwszy raz w zeszle wakacje. To ca tam zobaczylam zwalilo mnie z nog. I nie chodzi tylko o legwany czy w ogole gady ale prawie wszystkie stwarzenia. Ciasne klatki, w ktorych zwierzeta moga sie jedynie nudzic byly dosc czestym widokiem, szczegolnie u zwierzat duzych jak niedzwiedzie czy dzikie koty. Ale jak weszlam do herpetarium to mnie znow zgielo. Liczne zwierzaki wcale nie wygladaly na zdrowe i wesole. Bardzo bylam zawiedziona tym, ze tak znani i wydaje mi sie, ze raczej szanowani ludzie nie potrafia zadbac prawidlowo o zwierzeta.
    W warszawskim zoo bylam jakies 3 lata temu. Tez nie powiem, zebym byla zachwycona, jak zobaczylam tamte legwany.

Wrocilam na forum !
    Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich starych znajomych i nowych forumowiczow
    Beata i Smok

Uprawnienia umieszczania postów