Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Odchody z krwia

Odchody z krwia

Dzisiaj jak przyszedlem z pracy zauwazylem zaczerwieniana wode. Nie wiem czy to krew czy moze resztki jedzenia z kalu zafarbowaly co wydaje mi sie dziwne troszke...Legwan ma UV wilgotnosc i wszystko co trzeba ?? co proponujecie ?? Dodam ze 1 raz cos takiego zauwazylem, wczesniej tego nie bylo ! Prosze o szybka pomoc .

Re: Odchody z krwia

Czerwonawe ( brudna czerwień) zabarwienie może być skutkiem diety. U moich tak jest po podaniu liści czarnej porzeczki, czarnego bzu i liści niektórych drzew leśnych np. czeremcha.

pozdrawiam

U mnie po burakach, tez sie przestraszylem

jak moj najadl sie marchewki to tez mial cos takiego. przypomnij sobie co mu dales i sie okarze czy to przez pokarm czy przez cos innego. wydaje mi sie ze legwany nie trawia calkowicie pokarmu

moze to przez liscie burakow ? ostatnio duzo mial, ale teraz lucerna, czeresnia, koniczynka

Zapewne po lisciach z burakow tak sie dzieje, jesli wykluczymy inne przyczyny takie jak: pasozyty i nieodpowiednie karmienie.
    Polecam liscie chrzanu maja dzialanie przeciwbakteryjne, pobudzaja apetyt, wspomagaja trawienie. Jesli ktos nie ma mozliwosci urwania, mozna zasadzic klacza chrzanu w duzych butlach po wodzie mineralnej, bardzo dobrze rosnie

Pozdrawiam
    [gadzinka]

pasozyty wykluczam, nieodpowiednie karmienie tez wiec napewno po burakach

Ja wlasnie Dzis zobvaczylem u Leona to samo. Czewone kau. Lecz jak napisal tu ktos ze po marchewce to mozliwe ze tak jest bo ostatnio dawalem mu toszke narchwi. pozdrawiam

Jarek Zajączkowski
    Guest

Kolor marchewki jest pomarańczowy. Krew - czerwona do brązowej. Jak jest u ciebie? Przy czerwonym w grę wchodzą jedynie buraki.

W gre wchodza tylko liscie burakow... ale teraz sie juz uspokoilo i jestem pewnien ze to przez buraki :]

Uprawnienia umieszczania postów