-
Re: biale plytki - robaki?
Prawdopodobnie tasiemiec. Najpierw badanie kału - potem odpowiednie leki. Wizyta u lekarza raczej konieczna w celu choćby dobrania leku. W sprawie regularności odrobaczania - warto szcz. w młodym wieku (do 3 lat) co roku badać kał i w przypadku stwierdzenia obecności jaj pasożytów w kale - odrobaczać. Nie powinno się również zapominać o dokładnym oczyszczeniu i dezynfekcji terrarium - jeśli nie zlikwiduje się jaj w środowisku odrobaczenie nie będzie skuteczne.
-
Witam
mam juz wyniki badan. sa to tak jak niektorzy przepowiadali nicienie. czy ma ktos moze numer do Dr. Maluty? slyszalem ze jest bardzo dobrym specjalista ale niestety nie wiem gdzie przyjmuje...
pozdrawiam
Dlugi
-
witam
bylem dzisiaj z legie u weterynarza- Dr. Maluty ktora byla dzisiaj w lecznicy w sklepie "SMOK". legwan dostal Fenbendazol zel 100,00 mg (3ml). najbardziej mnie rozsmieszylo ze jest to preparat dla kotow. mam legowi podawac go jeszcze przez 2 dni i do tego czasu stacjonuje on na recznikach papierowych. jeszcze dezynfekcja terrarium Virconem i powinno byc po wszystkim
Pozdrawiam
Dlugi
-
Gratuluje dobrego wzroku i szybkiej reakcji
Moglbys zdradzic ile kosztuje teraz wizyta w "Smoku"
Pozdrawiam
[gadzinka]
-
za moja wizyte i preparat zaplacilem 30 zl.
pozdrawiam
Dlugi
Uprawnienia umieszczania postów