-
jakie inne jaszczury z legim ?
pytanko brzmi
Jakie inne jaszczurki mogły by zyc w jednym terra z legami mianowicie para o wielkosci około 100 cm ?
moze kameleon prubował ktos ?
aha terra ma wymiar 250\250\125 dł wys szer
-
Re: jakie inne jaszczury z legim ?
kameleony to bardzo strachliwe zwierzęta i myślę że za bardzo byłoby to stresujące dla kamka. Gdzieś czytałam że agamy błotne się dogadują i bazyliszki. Ale to wolę zostawić bardziej doświadczonym Ale najlepszym rozwiązaneim to nei wsadzać żadnych zwierząt do terra z legami(i to takimi dużymi),to może być neibezpieczne.
-
NIC NIE WSADZAC DO TERRA Z LEGWANAMI!!!
jesli zalezy Ci choc troche na ich komfortowym zyciu daruj sobie takie mieszanki, bo wynikna z tego tylko klopoty, ciesz sie, ze udalo Ci sie pogodzic dwa legwany w jednym terra, bo zakladam ze dobrze sie razem czuja i zaden sie nie meczy..
-
czuja sie dobrze od koniec przyszlego tygodnia dołącza 2 samic i bedzie w terra harem ciekawo jak legi zareaguja na nowego towazysza
-
ciekawe to bedzie jak ty sobie z nimi dasz rade, jak wszystkie ci porosna do dlugosci 130cm lub wiecej oraz to, co zrobisz z legwanami jesli jednak sie nie zaakceptuja..
zastanow sie troche nad ta decyzja.. ja Ci podpowiem, ze jeden dorosly legwan to jest juz klopot, niewielu jest tutaj ludzi majacych dwa legwany, o wiekszej ilosci chyba nawet nikt nie marzy;]
-
warunki ku temu mam a legi jako zwierzeta stadne napewno lepiej beda sie czuły w haremie i uwazam ze jesli to jest jeden samiec i 2 samice napewno sie zaakceptuja
-
A jakiej wielkosci masz terrarium?
Meg, nie przesadzaj, moze faktycznie nie bedzie zle, zwlaszcza w haremie... Roznie bywa, ale przygotuj sie, soren, na mozliwosc duzych klopotow.
A jaszczurek zadnych nie mozna laczyc z legami, legwany bywaja agresywne nawet w stosunku do siebie, a co dopiero do innych jaszczurek...
-
ja widziałem w Kakadu w Warszawie w Arkadii jak trzynają Legwany zielone z Legwanami ostroogonowymi czy coś takiegotylko ze one byłe jeszcze małe około 40-50cm.
a po za tym w Carefurze Reduta jest wielkie terrarium z 3 dorosłymi Legami (około 1 metr) i kilkoma Agamami błotnymi i panuje tam spokój. Tamto terra ma wymiar około dł 300cm wys 250cm szer 250cm.
-
Ale wy jestescie uparci... A robcie co chcecie, tylko potem sie nie skarzcie ze sie gryza gady...
-
Oj gryzą się, a nawet jeśli się nie gryzą to stresują się sobą.Nieraz bywa tak, że przez dłuższy czas jest spokój, potem jakiś zwierzak przestaje jeść, występuje agresja. W dużych-kilkanaście metrów sześciennych, gdzie każda jaszczurka ma swoje miejsce można ostatecznie próbować z bazyliszkami czy Ctenosaura sp.(większe gatunki). W domowych takie jak twoje- lepiej nie. Chyba, że komuś zależy na walkach zwierząt.
Łączenie starszych legwanów też nie zawsze jest łatwe. Trochę pisałem o tym we wcześniejszych postach. Poszukaj.
Meg- witam na forum
Uprawnienia umieszczania postów