Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: UWAGA!!!

Re: UWAGA!!!

co do monitoringu, to nie policja, ale salamandra, oczywiscie ta kontaktuje sie z policja i nabijaja sobie statystyki
    http://www.allegro.pl/country_pages/....php?firm_id=7

generalnie jesli sprzedajesz zwierzaka z listy cites, a nie napiszesz nic o papierach, spodziewaj sie wizyty smutnych panow w niebieskich beretach , jesli napiszesz, ze "ma papiery" tez moze tak byc.
    trzeba dokladnie pisac jaki papier przez kogo wystawiony, to sie nie czepiaja.
    pozdro

tak właśnie... salamandra rozkazuje...a policja wykonuje

Dawidzie... przeczytaj sobie raport do którego link podał kak, nie wiem czy wiesz w jakich warunkach zwierzęta są przemycane, potem sprzedawane za wszelką cenę osobom bez pojecia, męcza się i zdychają. Dopuki nei przeczytałam tego raportu nei wiedziałam na jaka skalę jest ten biznes legwanami. Wiesz ile ludzi w polsce ma legi? A hodowców, którym udało się rozmnożyć legi jest 3 może więcej. Chyba nie jesteśmy za tym by legi były wyłapywane z naturalnego środowiska(gdzie i tak jest ich już malutko) i trafiały do naszych domów a co gorsze do domów gdzie nikt nie ma pojęcia że legów "nie karmi się sałatą".Pozdrawiam

Współczucia z powodu legów. A te debile w mundurkach chyba juz nie maja co robic. Ostatnio mi skroili telefon i laske zrobili ze przyjeli moje zeznania. Nie rozumiem ich ((

foczka81
    Guest

kymon napisał(a):
    > Jednego lega kupilem tydzień temu w Cz-wie i przez przypadek
    > zapomnialem zabrac dokumentu
    jak można zapomnieć dokumentu, hę??

kymon
    Guest

Witam,
    Wczoraj przyslano mi pocztą moje dokumenty, więc idę i zobaczę ich miny. Jest mi tylko przykro, że moje legi trafiły narazie do warszawskiego zoo. Legi kupione legalnie, dokumenty są, a w dalszej części moja skarga na działania policji. Zobaczymy co dalej. Tak jak obiecałem będę informował. KAŻDY Z NAS MOŻE SIĘ ZNALEŹĆ W PODOBNEJ SYTUACJI. Jednym słowem przecieram szlaki.
    Serdecznie pozdrawiam wszystkich wielbicieli tych pięknych zwierząt.

kymon
    Guest

Przecież coś muszą robić,
    Pozdrawiam

kymon
    Guest

Witam,
    Chyba zapomniałem napisać, że to wielka AFERA, jestem najprawdopodobniej jedyną osobą, która trzyma legi w moim mieście. Fajnie, nie???
    POzdrawiamkymon napisał(a):

> Witam wszystkich,
    > Przez pewna osobe z allegro stracilem swoje legwany, te, ktore
    > jeszcze nie zarejestrowalem (a przeciez mam na to 14 dni) jak i
    > te posiadajace dokumenty rejestracyjne. Jesli ktos jest
    > zainteresowany to nick tej osoby przesle na maila.
    > Legwany to nałóg
    > Serdecznie pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów