Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: UWAGA!!!

kymon
    Guest

UWAGA!!!

Witam wszystkich,
    Przez pewna osobe z allegro stracilem swoje legwany, te, ktore jeszcze nie zarejestrowalem (a przeciez mam na to 14 dni) jak i te posiadajace dokumenty rejestracyjne. Jesli ktos jest zainteresowany to nick tej osoby przesle na maila.

Serdecznie pozdrawiam

Re: UWAGA!!!

Jak do tego doszło?

kymon
    Guest

Wystawilem jednego lega na allegro, po prrostu policja inwigiluje allegro, podstawia osoby i probuje przeprowadzac transakcje kontrolowane. Jak odpisalem, ze nie ma polaczenia i nie wysle zwierzaka ze wzgledu na jego bezpieczenstwo mialem tego samego dnia prawie cala jednostke policji w domu, to tyle. Jednego lega kupilem tydzień temu w Cz-wie i przez przypadek zapomnialem zabrac dokumentu (ktory zostal juz wyslany do mnie poczta) - mieszkam 400 km od Cz-wy. Policja nie chciala nawet sluchac tych "BZDUR"?????? i zabrala wszystkie legi podwazajac wiarygodnosc dokumentow rejestracyjnych na inne legwany, ktore posiadalem. I TO JEST DOPIERO BZDURA. Aktualnie walcze o swoje zwierzaki, dzisiaj dostaje moj dokument i ciekawe co zrobia. Bede Was informowal co dalej.
    Pozdrawiam

Walter Sullivan
    Guest

Tępaki.Nie maja co robić więc nachodzą porządnych ludzi.

kurde szkoda mi tych legwanow ktore nie beda mialy warunkow na policji czy gdzies tam, walcz o nie ile morzesz!!!!!!!!!!! kurde jak takie cfaniaki z nich to niech przyjada pod moj blok i tam zrobia porzadek, zesrali by sie w gadzie a nie zrobili porzadek juz to widze.... najlepiej wlepic mandat za psa czy cos albo wlasnie sie przyczepic o legusie. a tak po za tym to ja mialem tez nie zla przygode z policja...
    A wiec mialem nie dawno jeszcze mojego kochanego jamnika mial on 16lat wiec byl starym siwym dziadkiem ktory juz nie slyszal zupelnie i slabo widzial hmm to chyba nie bylo zagrozenie dla spoleczenstwa hehe policja byla u mnie dwa razy za to ze jamnik (zagrozenie dla spoleczenstwa) biega a raczej czolga sie po podworku bez kaganca i smyczy i to wszystko za to policja sie mnie czepiala. Po prostu uznali mojego psa za niebezpieczne zwierze to jest chyba troche chore. Ten pies byl koloru brazowego ale 10 lat temu a teraz byl taki siwy ze nie wygladal jak jamnik.[*]MOJ piesek juz nie zyje od 3 tygodni [*]

kymon
    Guest

Nie obrazajmy wszystkich tepakow na swiecie, babka widzi 2 legwany i pyta czy to ten sam gatunek, rozumiecie groze sytuacji???

Mój wujek też miał perypetie z policją. Szedł lasem nad morzem z psem (szczeniak,miał 10 miesięcy) na smyczy,ale bez kagańca (labrador,więc dość duży psiak) i chcieli mu wlepić mandat! Pies najchętniej zalizałby wszystkich na śmierć,ale to nieważne! W końcu wujek nie dostał mandatu,ale jednak....

Mam nadzieję, że jeśli papiery są OK i warunki, w których przebywały legwany nie odbiegają od przyjętych norm będzie dobrze. W takim wypadku łaski nie robią. Proponuję zwrócić się o pomoc do Urzędu, gdzie rejestrowane były gady.

Wg. Prawa byłeś kimś kto sprzedawał nielegalnie przemycone legwany. To przestępstwo. Jeżeli wszystkei papiery są ok- legawny odzyskasz. Chyba dobrze że policja robi coś w sprawie wyłapywaniu dzikich zwierząt z ich naturalnego środowiska i rozprowadzaniu ich. Przecież nie będą skazywać osoby neiwinnej.

dawid_długoszewski
    Guest

Lepiej niech sie zajmują tymi bezmuzgowcami co chodzą po osiedlu z nożami i tasakami!!!!!!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów