Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Tylnia Lapa

Tylnia Lapa

Dzisiaj wrocilem z pracy i jak karmilem lega zauwazylem ze jakos dziwnie porusza tylnia lapa..wyglada mniej wiecej tak jakby mu [scierpla]... i nie wiem co sie dzieje ...ma wszystko co trzeba UV, witaminy, temperature. wilgotnosc, odrzywiam go dobrze bo czytalem wiele postow i dostosowywuje sie do nich...Nie widac takze zeby noga mu spochla... do weterynaza raczej go nie moge wziasc bo mam go od niedawna i starsznie sie boi wszystkiego ..

Re: Tylnia Lapa

Dlanczam zdjecie Lega.

Na podstawie opisu trudno poznać co dolega legwanowi i jego tylnej (a nie tylniej kończynie. Diagnozy nie można stawiać przez internet. Jeśli masz go od niedawna to pewne zaległości w prawidłowym odżywianiu mogą ujawnić się dopiero teraz. Wskazana wizyta u weterynarza, może to złamanie, zwichnięcie. Potrzebne prawdopodobnie zdjęcie RTG.

Offtopic

Doktorze czemu Pan zmienil konto?

Konta e-mailowego nie zmieniłem. Zmieniłem nick bo mi się nie podobał . Wszystkie moje wypowiedzi jako dr Robert są dostępne przez funkcje SZUKAM (zaznaczyć AUTOR i wpisać dr Robert), natomiast nie da się do nich wejść przez mój PROFIL.

Nick nickiem, ważne, że wiadomo o kogo chodzi ;-)

Looki, w tym wypadku warto wykonać RTG. Bezwładna, ciągniona za resztą ciała łapa może być skutkiem urazu. Zdjęcie rentgenowskie pokaże czy to złamanie, czy nie. Miałem taki problem ok. 5 lat temu. Niestety, było to złamanie.

Jest juz wszystko ok Dzieki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów