Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: DO Ryska.(szczególnie)

Re: DO Ryska.(szczególnie)

http://www.legwanzielony.com/index.php?tekst=11 - tu znajdziesz nieco o MBD. Myślę, że nie będzie tak źle. Pilnuj teraz UV, możesz zwiększyć czas naświetlania do 20-25 minut na jakiś okres np. miesiąc. Dodawaj również wapń do pokarmu. Napisz jakie dawki stosujesz, bo to już spory legwan.

szcerze to nie wiem jakie dawki ma stosowac .Jesli chodzi o wapno to narazie przez jakis czas posypuje jedzenie wapnem tak na oko(pisaliscie na formu ze z wapnem raczej nie mozna przedawkowac )a co do UV to bede naswietlał go troche dłuzej co 2 dzien po 20-25 min tak jak radzi Rysiek.Jak macie jakies pomysły albo co do wapna zastrzezenia to piszcie.Aha podaje mu takze co 2-3 dzien witaminy dla gadów i zmieliłem pyłek kwiatowy i siemie.

Sproszkowaną sepią możesz posypywać jedzenie codziennie. Nie za dużo, ale dodawaj do pokarmu. Dodatkowo możesz podawać co 4-5 dni calcium pantothenicum 1 tabletkę lub 1/2 tabletki calcium vitrum+D3. To preparat wapniowy z muszli ostryg. Odnośnie stanu zdrowia wskazana wizyta u weterynarza.

Uprawnienia umieszczania postów