-
Plamy na brzuchu (zdjęcie)
Witam,
u mojego legwana pojawily sie niedawno 2 brazowe plamy na brzuchu i jedna waska i podłóżna, tak jakby to bylo pekniecie. Co to moze byc? Prosze o pomoc.
http://homer26.atspace.com/zdjecie.jpg
-
Re: Plamy na brzuchu (zdjęcie)
Wydaje mi się że jest to niezrzucona skóra, przy pomina to także siniaki powstale od udeżenia. A czy kiedy dotykasz tych plam to leg się denerwuje??
-
To raczej jest pod skórą. Mój legwan miał coś takiego, tylko dużo mniejsze, na karku. Zeszło po dwóch wylinkach. Czym było spowodowane, nie wiem.
-
Moj leg juz od jakiegos czasu nie mial wylinki. W sumie mogl sie gdzies uderzyc, bo jest dosyc zywy. A co do nerwowosci, to ostatnio jest troche nerwowy, ale patrzac na kolor skory - nieco szarzejaca - to zbliza mu sie ku wylince. Wiec ogolnie gdy go dotykam to zachwycony nie jest. A apetyt ma.
-
A nie oparzyl sie? np jakas skalka grzewcza, lampa lub oprawka lampy, kabel grzewczy itd. Moj mial co takiego na ogonie i to najprawdopodobniej bylo oparzenie.
-
Plamy obecnie zsiwialy. Zaczyna sie wylinka. Moze to od metalu, bo kiedys lezal na drugim terra, gdzie byly elementy metalowe. Zobacze po wylince, ale apetyt ma, wiec powinno byc ok.
Pozdrawiam
Kris /nie ze swojego konta/
Uprawnienia umieszczania postów