-
Lasy Tropikalne
Pytanie mam.Ile moze kosztowac taka wycieczka do lasow tropikalnych moze ktos tam byl.Napisze mi jak tam bylo .Teraz wlasnie odbylem rozmowe sobie z ojczulkiem i sie zgodzil.Tylko wiecie fundusze i wogole jak tam bylo,czy ktos ma zamiar moze jechac w lato tam?? ;]
-
Re: Lasy Tropikalne
Coz lasy tropikalne to dosyc szerokie pojecie.....
Najtansza jest Azja, ale zalezy jakiem masz wymagania i co chcesz w tym lesie robic.
Jesli chcesz zobaczyc dzungle i spedzic w niej pare dni to polecam parki narodowe w Malezji, w wiekszosci z nich jest swietna infrastruktura, wytyczone szlaki trekkingowe, szalasy i wieze obserwacyjne itp. Przy kilku osobach koszt 4-5 dniowego trekkingu, z miejscowym przewodnikiem to okolo 20USD/osoba/dzien (juz z jedzeniem i spaniem).
Koszt pobytu w Malezji, jesli spisz w tanich hotelach i jesz w tanich restauracjach, to 20-25 dolarów dziennie, chociaz mozna i taniej (zwlaszcza poza sezonem czyli do polowy czerca)
Z parków narodowych kontynentalnej Malezji polecam Teman Negara (najstarszy zachowany na swiecie ekosystem lasu deszczowego), Cameroon Highlands (raj dla hodowcow owadow) i wyspy Perhentian (mala wyspa porosnieta jest lasem w ktorym zyja cale stada waranow, a na rafach 20 m od brzegu mozna zobaczyc caly przeglad fauny morskiej).
Na Borneo jest tez sporo parkow, ale jeszcze nie bylem ...
Nienajgorsze dzungle sa w WIetnamie i Laosie, ale nie ma tam prawie zadnej infrastruktury....
-
No wlasnie Mantid i to jest najlepsze)
Pozdrawiam
Nazar
-
Oki mega dziks .A pytanie czy ktos moze by mial zamiar sie wybierac bo pamietam ze z rok temu byla taka osoba i dala swietne fotki.Miedzyinnymi chce ogladac gady plazy itp w naturalnym otoczeniu.Byc otoczony tym wszystkim wokol siebie LOL
TO moze ktos joz mysli o tym zeby sie wybrac w takie krainy ;]
-
zgadzam sie ze to najlepsze Laos to moj ulubiony kraj...
Ale jesli chcesz tylko ogladac zwierzeta, to warto do Malezji, maja swietnych przewodnikow...
-
Ogladac moze cos sobie na pamiatke wziac ;]
To moze ktos by byl chetny na wyjazd np w lipcu? albo sierpniu?
-
czyli ile by taka podroz kosztowa maxymalnie, liczac podroz, hotel, obiadki, no i cel podrozy ...zwiedzanie :P??????
-
Zalezy od tego, czy chcesz sie zorganizowac sam, czy tez jednak zatrudnic biuro podrozy, ktore oferuja wycieczki w mniej dostepne rejony swiata, jezeli sie zbierze okolo 10 chetnych osob. No i wtedy oczywiscie nie trzeba sie martwic o noclegi, transport, przewodnikow, itp. Jak kto woli...
Ceny takich wycieczek sa rozne, wahaja sie w zaleznoci od kraju i dlugosci trwania. Np. 2-tygodniowy pobyt w Kambodzy i Birmie kosztuje okolo 2 300 USD (oczywiscie bez oplat lotniskowych itp.). Wycieczka rozszerzona o Wietnam i Laos i przedluzona do 26 dni kosztuje okolo 3 400 USD. Mozna rowniez pojechac na Antarktyde, cena 2-tygodniowej wyprawy to ok. 6 500 USD. Miesieczny wypad, tzw. dookola swiata zamyka sie w kosztach okolo 5 500 USD. Mysle, ze koszty samodzielnej wyprawy moga byc nizsze, ale chyba nie tak duzo... Zreszta nie wiem, ja raczej nie jezdze sama .
Pozdrawiam.
-
LOl to ty mnie teraz zamlaes nie o takie zeczy mi kosmiczne chodzi ;]
Cos takiego i fajnego :P
-
To moze zaproponuj cene, a wtedy bedzie mozna cos konkretniej powiedziec... Nie chcesz chyba jechac na miesiac za 1000 zl + dojazd rowerowy?
Uprawnienia umieszczania postów