Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Lasy Tropikalne

Drak
    Guest

Lasy Tropikalne

Pytanie mam.Ile moze kosztowac taka wycieczka do lasow tropikalnych moze ktos tam byl.Napisze mi jak tam bylo .Teraz wlasnie odbylem rozmowe sobie z ojczulkiem i sie zgodzil.Tylko wiecie fundusze i wogole jak tam bylo,czy ktos ma zamiar moze jechac w lato tam?? ;]

Re: Lasy Tropikalne

Coz lasy tropikalne to dosyc szerokie pojecie.....
    Najtansza jest Azja, ale zalezy jakiem masz wymagania i co chcesz w tym lesie robic.
    Jesli chcesz zobaczyc dzungle i spedzic w niej pare dni to polecam parki narodowe w Malezji, w wiekszosci z nich jest swietna infrastruktura, wytyczone szlaki trekkingowe, szalasy i wieze obserwacyjne itp. Przy kilku osobach koszt 4-5 dniowego trekkingu, z miejscowym przewodnikiem to okolo 20USD/osoba/dzien (juz z jedzeniem i spaniem).
    Koszt pobytu w Malezji, jesli spisz w tanich hotelach i jesz w tanich restauracjach, to 20-25 dolarów dziennie, chociaz mozna i taniej (zwlaszcza poza sezonem czyli do polowy czerca)

Z parków narodowych kontynentalnej Malezji polecam Teman Negara (najstarszy zachowany na swiecie ekosystem lasu deszczowego), Cameroon Highlands (raj dla hodowcow owadow) i wyspy Perhentian (mala wyspa porosnieta jest lasem w ktorym zyja cale stada waranow, a na rafach 20 m od brzegu mozna zobaczyc caly przeglad fauny morskiej).

Na Borneo jest tez sporo parkow, ale jeszcze nie bylem ...

Nienajgorsze dzungle sa w WIetnamie i Laosie, ale nie ma tam prawie zadnej infrastruktury....

No wlasnie Mantid i to jest najlepsze)

Pozdrawiam

Nazar

Drak
    Guest

Oki mega dziks .A pytanie czy ktos moze by mial zamiar sie wybierac bo pamietam ze z rok temu byla taka osoba i dala swietne fotki.Miedzyinnymi chce ogladac gady plazy itp w naturalnym otoczeniu.Byc otoczony tym wszystkim wokol siebie LOL
    TO moze ktos joz mysli o tym zeby sie wybrac w takie krainy ;]

zgadzam sie ze to najlepsze Laos to moj ulubiony kraj...

Ale jesli chcesz tylko ogladac zwierzeta, to warto do Malezji, maja swietnych przewodnikow...

Drak
    Guest

Ogladac moze cos sobie na pamiatke wziac ;]
    To moze ktos by byl chetny na wyjazd np w lipcu? albo sierpniu?

redknee
    Guest

czyli ile by taka podroz kosztowa maxymalnie, liczac podroz, hotel, obiadki, no i cel podrozy ...zwiedzanie :P??????

Zalezy od tego, czy chcesz sie zorganizowac sam, czy tez jednak zatrudnic biuro podrozy, ktore oferuja wycieczki w mniej dostepne rejony swiata, jezeli sie zbierze okolo 10 chetnych osob. No i wtedy oczywiscie nie trzeba sie martwic o noclegi, transport, przewodnikow, itp. Jak kto woli...

Ceny takich wycieczek sa rozne, wahaja sie w zaleznoci od kraju i dlugosci trwania. Np. 2-tygodniowy pobyt w Kambodzy i Birmie kosztuje okolo 2 300 USD (oczywiscie bez oplat lotniskowych itp.). Wycieczka rozszerzona o Wietnam i Laos i przedluzona do 26 dni kosztuje okolo 3 400 USD. Mozna rowniez pojechac na Antarktyde, cena 2-tygodniowej wyprawy to ok. 6 500 USD. Miesieczny wypad, tzw. dookola swiata zamyka sie w kosztach okolo 5 500 USD. Mysle, ze koszty samodzielnej wyprawy moga byc nizsze, ale chyba nie tak duzo... Zreszta nie wiem, ja raczej nie jezdze sama .

Pozdrawiam.

Drak
    Guest

LOl to ty mnie teraz zamlaes nie o takie zeczy mi kosmiczne chodzi ;]
    Cos takiego i fajnego :P

To moze zaproponuj cene, a wtedy bedzie mozna cos konkretniej powiedziec... Nie chcesz chyba jechac na miesiac za 1000 zl + dojazd rowerowy?

Uprawnienia umieszczania postów