-
Re: Pytanko
"w naturze chyba wszystkie Iguanidae zjadają czasami intencjonalnie owady czy drobne kręgowce, jak i to, że sprawnie je trawią" - poniewaz prawie wszystkie Iguanidae są owadożerne. A tak jak Jacku powiedział, badania treści pokarmowej wykazały,ze jest to jednak gatunek roslinożerny.
Juz sie gubie w tym co kto napisał. Człowiek, prawda zjada różne rzeczy, które mu szkodzą,ale robi to, bo zatracił instynkt - zwierzęta jedza to, co im jest potrzebne,bo nie wymysliły sobie alkoholu czy papierosów.
co do ogrodów zoologicznych - byłabym bardzo ostrozna podpierajac sie ichniejszą technika zywienia zwierząt - w tym oczywiscie legwanow. z moich wiadomosci poznanskie i wroclawskie nawet zoo pozostawia wiele do zyczenia. Biały ser i owoce to nie jest niestety odpowiedni pokarm.Nie wiem jak jest teraz - wiem jak było jeszcze rok temu.
Jacku - postaram sie poszukac wiadomosci odnosnie badania legwanow na wolnosci, bo tez sie z tym spotkałam
Pituophis - nie wiem czy z mojej pracy cos Ci sie przyda,ale jesli chcesz sobie poczytac, to nie ma sprawy.
Pozdrawiam !
Madzi
Uprawnienia umieszczania postów