Czy ktos z was trzyma legwana legwana poza terrarium?? Mój smok spedza w terrarium około 4-5godzin na dobe (załatwia sie do pojemnika z woda je posiedzi pod lampa).Reszte czasu siediz na monitorku chadza po pokoju albo spi na płce pod sufitem.Drugie pytanie czy ktos karmi swojego legwana takimi roslinkami i w takich ilosciach jak tu podajecie(zimą).Nikogo nie che oskarzac ale jak nei raz czytam wasze posty to ma wrazenie ze sa tu sami po wetwrynarji i studenci herpetologi.Ja mam legwana około 3 lat ma on juz prawie 130cm jest super zdrowy oswojony chyba na maksa zero agresji(w stosunku do mnie) mimo tego ze spedza wiecej czasu na wolnosci a nie w terrarium,mimo tego ze nei dostaje codziennie mniszka lekarskiego i cukini(nie martwcie sie karmie go odpowiedni), przynajmniej raz w miesiacu daje mu 2 małe oseski myszy i mimo tego ze nei wygrzewa sie cały dzien pod lampa gdzie temperatura moze dochodizc do 40C jest okazem dorodnego zdroweg legwana jakiego zycze kazdemu.Zadaje topytanie bo chciałem sie dowiedziec czy osby które tak radza same stosuja sie do tych wskazan eh chyba bede konczył.Jesli ktos podbnego zdania to sie ciesze i neich cos napisze.Pozdrawiam