-
Re: Pytanko
Macie racje.Napisałem tego posta bo czasami drazni mnie jak ludzie pisza ze trzeba dawac to i to a tego nie bo to a tamto a sami robia inaczej.Poprostu wydaje mi sie ze czasami troche przesadzaja ,wymyslaja a robai zupełnie inaczej.Pisałem juz wczesniej ze legwany sa roslinozerne ale jak dostana czasami jajeczko albo myszke napewno nie zdechna.Ludzie tez nie powinni jesc wielu rzeczy a jedza az trzeszczy i jakos zyja wiec nie gadajcie ze jak leg zje jajko albo myszke na 2 miechy to zaraz zdechnie albo bedzie zył o 6 lat mniej.W szczegolnosci zimma gdzie dostep do roslin w moim miasteczku jest naprawde mizerny.pozdrawiam
-
Nie należy jednak celowo dawać legwanowi rzeczy, których nie powinien jeść i nie napotyka niczego podobnego w naturze(np.sera, chleba, pokarmu dla psów, sernika, czekolady) w małych ilościach, żywiąc nadzieję że może nie zaszkodzą. Lepiej zawsze poczytać o biologii i jadłospisie w naturze i w miarę dobrze go odtworzyć.
-
masz racje i napewno nigdy nie dam legwanowi czekolady czy chleba
-
Pilnuj, żeby sam nie wziął ;-))))))))))))
-
Poczytaj ile powinni zyc ludzie, a ile zyja. Po drugie w kazdym miescie w zimie dostep do roslinek jest taki sam. Po trzecie decydujac sie na legwana powinienes wziac pod uwage, ze trzeba mu zapewnic zielenine w zimie. Po czwarte kazdy z hodowcow wysiewa przerozna zieleninke dla legwanow. Czemu
Ty nie mozesz?
Uprawnienia umieszczania postów