Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Suszone morele

aniolek
    Guest

Suszone morele

Czytalam ze mozna legwanowi podawac suszone morele i zrobilam tak wczoraj legus strasznie je wcinal (nie byla to duza ilosc) a dzis od rana byl jakis dziwny tzn bardzo ciemny ,zimny mimo i w ogole jakis nie swoj az ty nagle zwymiotowal cala zawartosc tego co zjadl wczoraj . Teraz wyglada troszke lepiej Czy powinnam isc z nim do weterynarza ?Nie chce tego robic bez takiej koniecznosci bo jest strasznie zimno i nie chce mu jeszcze bardziej zaszkodzic

Re: Suszone morele

Myślę, że nie musisz iść. Dostęp do świeżej wody+odpowiednia temperatura+ spokój+obserwacja. Skoro zwrócił zawartość żołądka powinno być już dobrze. Podawaj mu małe ilości pokarmu, ale często.
    Pozdrawiam

aniolek
    Guest

Bardzo dziekuje ))

Pewnie zjadł troszkę za dużo i za łapczywie , a do tego nowy pokarm
    Pozdrawiam

albo jakieś te morelki były lewe
    mój mimo, że bardzo lubi morelki i dosyć często je dostaje nigdy nie wymiotował po nich, myślę podobnie jak Jacku, pewnie zjadł ich za dużo

mnie mdli jak zjem 5 a co dopiero legwana

Celtic, bo ty może zjadasz z opakowaniem foliowym ( 5 szt) eeeeeeeeeeehehehehehehehe ))

A co myślicie o suszonych figach? Podobno są dobrym źródłem białka.

Ja z suszonych owocow podaje od czasu do czasu figi, rodzynki, daktyle. Przed podaniem troszke pomocze w wodzie. Co do suszonej moreli, to na opakowaniu ktore kiedys kupilam pisalo, ze jest konserwowana, wiec dobrze przed podaniem wymoczyc tak mi sie wydaje. Jedzenie samych owocow nie wplywa korzystnie i pozniej sa takie skutki.
    Pozdrawiam
    [gadzinka]

Uprawnienia umieszczania postów