-
Samica nieje od 3 miesiecy :|
Witam
mam taki problem poniewaz moja samica nieje juz od jakis 3 miesiecy wyglada dobrze, daje jej na sile wapno i witaminy, jest zwawa biega chodzi jest ciekawa od kilku tygodni ma coraz więkrzy brzuch w zeszłym roku znosiła jajka (32) bez zadnych problemów... co mam z nia zrobic ? czekac czy co ? niebyla odrobaczana od roku...
pzdr
-
Re: Samica nieje od 3 miesiecy :|
No jeśli jest w terra z samcem to może znowu ja pokrył. A jeśli nie to powoli zacząłbym się zastanawiać nad karmieniem przymusowym.
P.S.A może spobuj jej dać świerszcza lub noworodka mysiego. Wkońcu samice w ciąży tego potrzebują.
-
litosci tylko nie takie porady jakie swierszcze jakie myszki??????
Pare postow nizej bylo o jajkach proponuje tam zajrzec lumirk jak poszperasz w starszych postach to rownierz otrzymasz dokladny opis co i jak robic gdy to jajka. A tak dla pewnosci to zdjecie RTG by sie przydalo i wizyta u weta. Skoro juz kiedys miala jajka to moze to znowu to.
-
tutaj masz linka do jednego z tematow o jajach http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=18313&t=18076 sam sie nie bede wypowiadal na ten temat bo nie mialem z czyms takim doczynienia ale moze to pomoze
-
moze najpierw zastanow sie nad sobą....
Samica legwana nie potrzebuje samca by nosic jaja !
-
to oczywiscie było skierowane do dafa.
-
jeny daf ty poczytaj w końcu!!nie udzielaj rad jak nie masz zielonego pojęcia!No ja rozumiem że nikt nie jast alfa i omegą i każdy się uczy(ja także)ale nie udziela się komuś rad jak się nie wie!!!żeby radzić trzeba mieć 100% pewności, żeby nie wyrządzać zwierzęciu większej krzywdy!!!
ps.
No a z twoim stanem wiedzy nie wiem jak twój leg to przeżyje..............:/
-
Meg blagam wez daj mu bana o zaraz nie wytrzymam i sam sie stad wyniesie...
-
Hmmm zaczynam sie powoli zastanawiac czy ten koles celowo nie prowokuje ludzi swoimi odpowiedziami... Ja bym go dla spokoju zbanowal.
-
a mzoe ktos sie wypowie na temat ile legwany w ciazy niejedza ? czuje kule palcami...
pzdr
Uprawnienia umieszczania postów