Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Samica nieje od 3 miesiecy :|

lumikr
    Guest

Samica nieje od 3 miesiecy :|

Witam

mam taki problem poniewaz moja samica nieje juz od jakis 3 miesiecy wyglada dobrze, daje jej na sile wapno i witaminy, jest zwawa biega chodzi jest ciekawa od kilku tygodni ma coraz więkrzy brzuch w zeszłym roku znosiła jajka (32) bez zadnych problemów... co mam z nia zrobic ? czekac czy co ? niebyla odrobaczana od roku...

pzdr

Re: Samica nieje od 3 miesiecy :|

No jeśli jest w terra z samcem to może znowu ja pokrył. A jeśli nie to powoli zacząłbym się zastanawiać nad karmieniem przymusowym.

P.S.A może spobuj jej dać świerszcza lub noworodka mysiego. Wkońcu samice w ciąży tego potrzebują.

litosci tylko nie takie porady jakie swierszcze jakie myszki??????
    Pare postow nizej bylo o jajkach proponuje tam zajrzec lumirk jak poszperasz w starszych postach to rownierz otrzymasz dokladny opis co i jak robic gdy to jajka. A tak dla pewnosci to zdjecie RTG by sie przydalo i wizyta u weta. Skoro juz kiedys miala jajka to moze to znowu to.

tutaj masz linka do jednego z tematow o jajach http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=18313&t=18076 sam sie nie bede wypowiadal na ten temat bo nie mialem z czyms takim doczynienia ale moze to pomoze

moze najpierw zastanow sie nad sobą....
    Samica legwana nie potrzebuje samca by nosic jaja !

to oczywiscie było skierowane do dafa.

jeny daf ty poczytaj w końcu!!nie udzielaj rad jak nie masz zielonego pojęcia!No ja rozumiem że nikt nie jast alfa i omegą i każdy się uczy(ja także)ale nie udziela się komuś rad jak się nie wie!!!żeby radzić trzeba mieć 100% pewności, żeby nie wyrządzać zwierzęciu większej krzywdy!!!
    ps.
    No a z twoim stanem wiedzy nie wiem jak twój leg to przeżyje..............:/

Meg blagam wez daj mu bana o zaraz nie wytrzymam i sam sie stad wyniesie...

Hmmm zaczynam sie powoli zastanawiac czy ten koles celowo nie prowokuje ludzi swoimi odpowiedziami... Ja bym go dla spokoju zbanowal.

lumikr
    Guest

a mzoe ktos sie wypowie na temat ile legwany w ciazy niejedza ? czuje kule palcami...

pzdr

Uprawnienia umieszczania postów