Pytaj o żywicę epoksydową w sklepach z farbami i lakierami. Podejrzewam, że typu Castorama posiada. Puszka litrowa plus utwardzacz. Utwardzacza możesz kupić więcej (normalnie rozrabia się w stosunku 1:10, jak dasz na 1l żywicy 1 i 1/3 opakowania utwardzacza, to już po 3-4 godzinach będzie twarda, a po dobie możesz wpuszczać zwierzaka). Żywica nr 5 jak pisałem nie jest toksyczna po wyschnięciu, a wygląda jakbyś bardzo grubą warstwę lakieru bezbarwnego nałożył, jest zupełnie przezroczysta. Przed rozrabianiem połóz puszkę na 15 minut na kaloryfer, będzie żadsza i łatwiej będzie wymieszać z utwardzaczem. Ja poprostu wylałem na wypoziomowane dno i troszkę roprowafdziłem pędzlem. Powchodziła we wszystkie szczeliny i teraz mam spokój. Możesz też rozrobić sobie mniejszą ilość i pomalować pędzelkiem inne poziome, drewniane elementy terra, tylko nie za dużo , bo będzie spływać. Podczas malowania i mieszania praktycznie nie śmierdzi tylko naprawdę uważaj z utwardzaczem. Jak dasz za dużo, to Ci się zetnie w takim tempie, że nawet jej nie zdążysz wymieszać i już będzie kamień. Pamiętaj też o zabezpieczeniu rąk ciuchów i podłogi wokół terra. Jak ci chlapnie na ubranie to już po nim, z rąk schodzi ale trudno. Koszt puszki 1l z utwardzaczem ok. 40zł. (teraz biorą kaucję za puszkę, u mnie 3,50zł.). Może to nie tanio ale ja już raz zaoszczędziłem i taki syf mi śię z płyty zrobił, że i tak musiałem ją wymienić i jeszcze roboty sobie narobiłem.