-
Re: uczta dla smoka
szukaj w malutkich osiedlowych zieleniakach i sklepach warzywnych
-
Uwazaj do kogo sie odzywasz. Akurat Celtic pisala o kims innym.
-
To po co kupowales legwana jak nie masz mozliwosci go wykarmic?
-
dzieki Fatmanku
Nie chciało mi sie tego juz komentowac dalej ...
Pozdrowionka !
Madzik
-
Co jak co, ale minimum kultury jest wymagane.... :*
-
ale jak widać nie wszyscy o tym wiedzą ...
-
Mój dostaje: liście rzodkiewki, liście kalarepy, liście kalafiora, koperek, szczypiorek, jak sie uda mlecz i koniczyne, czsem zioła w doniczkach, jak urosną to liście fasoli i groszku, różne kiełki, cukinie, marchewke, rzodkiewke, fasole szparagową, ogórka, czasem jabłko, kiwi, mandarynke do tego witaminki i wapno
-
To Fatman weź mi teraz powiedz why nie można dawać owoców jak teraz mam do nich dostęp a do warzyw dość mały? Aha i np. dziś dostał marchewkę, ogorka i rzodkiewkę posypane witaminami. Możnaby dodać do tej mieszanki głównie mandarynki ew.kiwi, jabłko, banana?
-
wybacz, ze odpisze za Fatmana, ale samo zdanie "why nie można dawać owoców jak teraz mam do nich dostęp a do warzyw dość mały" podnosi mi pozom adrenaliny.
Skoro nie masz mozliwosci prawidłowo karmic legwana, to moze lepiej byłoby sobie kupic kota, psa,chomika...obojetnie...? dla nich jedzonko jest najłatwiej dostepne.
SKORO JUZ MASZ LEGWANA to chociaz sie postaraj zapewnic mu prawidłowe jedzenie a NIE TAKIE JAK TOBIE JEST WYGODNE !!!!!!!
a dlaczego nie owoce...
- bo wiekszość z nich ma niekorzystny stosunek Ca : P i dlatego ich udział w zywieniu nie powinien przekraczac 30% wszystkiego co dostaje
- to,ze sa smaczne i chetnie zjadane to nie znaczy ze sa dla legwana najlepsze.
zawieraja duzo cukrów, które w szybkim procesie fermentacji produkują nadmierną ilość gazów, a to moze stać sie przyczyną wzdęć u zwierzęcia i złego samopoczucia, łącznie z odmową pobierania pokarmu.
Więc prosze... jednak sie postaraj o prawidłowe jedzenie, bo nie moge juz zniesc kolejnej osoby traktujacej swojego legwana w niewłasciwy sposób wygodny tylko dla siebie !
Pozdrawiam !
-
Dzieki Madziku za odpisanie w moim imieniu. Zgadzam sie z Toba w 100%. Dodam jeszcze, zebys sobie Daf przeczytal FAQ i sam sobie odpowiedzial w jakim stosunku powinny byc podawane owoce do lisci, pedow, kielkow i zieleniny.
Uprawnienia umieszczania postów