-
calcium
Witam wszystkich gorąco. Mam mały problem z legiem a dokładnie z calcium. Nie wiem dlaczego jeżeli posypię jedzonko Calcium pantothenicum (podaję 1 tabletkę na tydzień) to niechce jeść, wybierze tylko te jedzonko, które jest mniej posypane, jeżeli posypuję sepią to zje wszystko,(jedzenie posypuje dużą ilością, w oddzielnym pojemniczku nie podaje bo i tak wszystko wywala z miseczki jak juz niechce jeść), z witaminami też nie ma problemu, ale nie wiem dlaczego nieje jak jest calcium. Co mam w takiej sytuacji zrobić?
-
Re: calcium
Może mi się wydaje... ale chyba calcium panthatenicum i sepia generalnie sluza do tego samego. Jezeli wcina sepie to nie masz sie czym martwic!
-
Tak to wlasnie z nimi bywa, ze nie chca czasami witaminek jesc i wtedy trzeba je oszukiwac. Kanapki z mlecza, wciskanie tabletek do owocow itd.
-
Jeśli je sepie to wszystko jest ok.
Pozdrawiam
-
Ej a właśnie czy jest Calcium w proszku czy rozgniatacie tabletkę?
-
wiesz... najlepiej w czopkach albo kroplach do oczu......
-
Madzi oczywiście żartowała;>
Daf kupujesz w aptece w tabletkach (calcium panthothenicum 0,1) koszt 5zeta, i rozgniatasz tabletke, posypujesz tym żarcie lega raz w tygodniu i po kłopocie.
Weź się za tego lega, bo przy warunkach, które mu oferujesz to długo on nie pociagnie..
-
a niech mu da cała... leg sie udusi i wiecej sie nie bedzie meczył !!!!!!
-
He he he )
-
To nie jest takie smieszne. To wszystko jest napisane w FAQ i w archiwum, a Daf znowu udowadnia, ze nie ma pojecia o zwierzaku, ktorego trzyma w domu, bo hodowla tego sie nie da nazwac.
Uprawnienia umieszczania postów