Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Samiczka 15 cm samiec 35

Samiczka 15 cm samiec 35

Mam pytanie. Posiadam piękną (i niedobrą wrrrr ) SAmiczkę legwanka. Postanawiam dokupić samca. Teraz mam pytanie. CZy samiczka długości ciała 15 cm nie będzie się kłuciła z samczykiem 35 cm ciała?
    Pozzdrawiam
    Sqqter

Re: Samiczka 15 cm samiec 35

przede wszystkim skad 15 cm samiczka? strasznie mała no i pytanie skad pewnosc,ze to samiczka (dlaczego piszesz o niej niedobra szmata - to juz mnie nastraja negatywnie nawet jesli to miało byc zartobliwie)
    no i skad pewnosc ze ten 35-cm zwierzaczek to samiec?????????

a pewnosci czy beda zyły w zgodzie miec nie bedziesz do czasu kiedy sprawdzisz jak wspolne mieszkanko na te zwierzaczki działa.
    Nie koniecznie dojdzie do jakis nieporozumien miedzy nimi, ale jesli tylko cos zauwazysz MUSISZ KONIECZNIE je rozdzielic.

ODRRADZAM!!!!!
    bo zaraz będzie post w dziale sprzedam, raczej legwany się nie dogadają, poza tym, dwa legwany do dwa razy tyle obowiązków.. więc proponowałabym odpuścić sobie:| zajmij sie lepiej jednym legiem

osobiście posiadam parkę ale szczerze odradzam.Poza innymi aspektami,pomyśl tak - teraz samiczka ma 15 cm a samiec 35 tak??!!a pomyśl jakie wielkie terra potrzebne jest jeśli masz 2 x 1,5 albo 2x 2 merty!!A koszty jedzenia są oooooogromne(no w zimie oczywiście)A poza tym uwierz mi że zawsze któreś będzie poszkodowane.Albo bedzie obrywała samiczka(szczególnie w okresie godowym-moja była szyta,a drobniejszych ran setki) albo samiec- jeśli trafi ci się dominująca samica.A ponad to na prawdę !!są o siebie zazdrosne) Ogólnie rzecz biorąc na prawdę ciężka sprawa i to bez szansy na szczęście małżeńskie
    pozdrawiam
    ada
    ps.
    te wywody poza wszelkimi uwagami typu :"łączone muszą być osobniki o ustalonej na 100% płci i o wielkości zbliżonej, co także nie gwarantuje powodzenia "...... itp itd

Gdyby tak podchodzić do sprawy nie byłoby rozmnożeń różnych gatunków w terrarystyce :-) Co innego, że trzeba do tego mieć warunki i wiedzę. Pisząc, że to 15cm samiczka i 35cm samiec udowadniasz, że jej nie masz. To tyle.

Samica ma 15 cm ciała bez ogona! Z ogonem 60 cm. Napisałem ciała. Samiec ma 35 bez ogona tak samo jak podałem wymiary samicy!

my to rozumiemy, chodzi o to, że jest zbyt duża różnica między legwanami, i mniejszy będzie na tym tylko cierpiał:/

no.. to ja chyba troszeczke nie zrozumialam...
    sie przyznaje

ale to nie zmienia faktu, iz lepiej nie laczyc na siłe dwoch zielonych.

Pozdrawiam

Madzik

wiem Rysiek, że to troszkę przesadzone ale chodziło mi o ruszenie wyobrażnibo to może wygladać na taką fajna sprawę mieć sobie 2 legi, a trzeba mieć jeszcze świadomość rzeczy i obowiązków, które to za sobą pociąga.
    pozdrawiam serdecznie
    ada

W zupelnosci Cie rozumiem. Ludzie sobie nie zdaja sprawy, ze to kiedys bedzie mialo min 1,4 m.... co dopiero z dwoma osobnikami...

Uprawnienia umieszczania postów