Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Samiczka 15 cm samiec 35

Re: Samiczka 15 cm samiec 35

Zadałem pytanie na odrębny temat a wy mnie najechaliście że obowiązki i trzeba mieć duże terrarium i wogole. Tak się składa że zdaję sobie z tego sprawę. Mam dostęp do odpowiedniego jedzenia Terrarium 2 m/2.3m/1.8m I mam dużo czasu chęci i zapału.

Ja na Ciebie nie najechalem. Bron boze. Cos Ci sie przywidzialo. Ja tylko potwierdzilem to co mysli Ada. Wielu uzytkownikow kupuje legwany i nie maja pojecia co z tego wyrosnie. Podaj mi cytat z wypowiedzia, ktora dotyczyla dokladnie Twojej osoby...

Ja pisząc, że brakuje Ci wiedzy na ten temat miałem na myśli to, że wspomniałeś o samiczce 15cm (bez ogona) i wiesz, że to samiczka. Skąd ta pewność. Przy takiej wielkości legwana trudno określić w 100% płeć. Co będzie jeśli dokupisz zamiast samca, samicę (dwie samice to pół biedy). Co będzie jeśli ten 15 cm legwan okaże się samcem i dokupisz drugiego ? Zrozum, ja Ci niczego nie odradzam, ale raczej staram się zwrócić uwagę na problemy. Jeśli masz warunki, chęć i wolny czas to jeszcze trochę wiedzy o potrzebach, zachowaniach tego gatunku i życzę Ci powodzenia. Hodowla zwierząt w parach, grupach ma sens, jak najbardziej. To ciekawsze niż trzymanie jednego osobnika, ale wiąże się ze zwiększonymi obowiązkami .

" I mam dużo czasu chęci i zapału. "

Dobrze jesli go masz... oby za szybko sie nie skonczył...

Pozdrawiam

Jeśli masz jakieś niemiłe uwagi na mój temat to bardzo proszę pisać mi to prywatnie (na maila, GG). To było niemiłe przynajmniej tak to odebrałem

To jest forum i tu mi sie dobrze pisze, na gg chesz porozmawiac - nie ma sprawy, ale tu jestem o wiele grzeczniejsza....
    a uwagi dlatego...bo po prostu Twoj legwan nie umie mowic.Powiedzmy,ze mowie za niego. Ty bedziesz lepiej o nia dbał to i ja bede sie do Ciebie lepiej odnosiła.

Pozdrawiam !

Sory że się wtrącę ...ale mam juz dosyc klótni w każdym poście.Celtic zawsze wiesz wszystko? Nigdy Ci się nie zdarzyło zrobić jakiegoś błędu? Zjeżdzasz ludzi za to że pytają zamiast dać suchą odpowiedź.Nie przyznasz sie że nie zauważyłaś ze 15cm to cialo, uważasz że jesteś nieomylna... "Ty bedziesz lepiej o nia dbał to i ja bede sie do Ciebie lepiej odnosiła."-skad wiesz ze zle dba? A tak na koniec tylko powiem że moim zdaniem lepiej zeby on kupił tego legwana niz osoba ktora nigdy nie zajrzy na to forum. sqqter widac ze przejmuje sie swoimi zwierzetami... A tak na marginesie...to nie wątpię w Twoja wiedze Celtic

ej ej ej, spokojnie!!!
    Celtic jest baaaardzo ważną postacią tego forum i nie pozwolę na wyrażanie się w ten sposób o niej, jasne to jest czy mam prościej wytłumaczyć?

Ale ja nie kwestionuje ważności celtic na forum i bardzo ją szanuję za to że w każdym poście sie wypowiada i chce pomóc.Swoim postem nie chcialam jej urazic(respect)...tylko nikt nie jest alfą i omegą...

nie uwazam,ze jestem nieomylna ale tez nie uwazam,ze to co napisałam było bezcelowe. Gdybym nie widziała podstaw do tego co pisze to bym siedziała cicho.

Pozdrawiam !

Uprawnienia umieszczania postów