Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Pomocy

Mieszany widok

Pomocy

Hej wszystkim, jestem wlascicielem mojego pupilka dopiero 3 dni, kupilem mu tyrarium o wymiarach 100/50/70. moj legwanik jest malutki ma jakies 20 cm, no i chodzi o to ze ja sie boje ze ma za zimno w nim, a mam jedna zarowke 60 w UVA, pani w sklepie powiedziala ze wystarczy!!! Wogule nie wiem jakie mu najlepsze ogrzewanie zrobic.Bardzo bym prosil o jakis krotki dokladny opis i moze jeszcze jakies zdjecia tyrarium jak mu urzadzic bo narazie ma nie za wiele A boje sie o niego strasznie......Pomozcie mi Rodacy

Re: Pomocy

Troche duze terra jak na takie malenstwo... Oby ci nie zdziczal. Co do temperatury to ile masz? Ja mam troche wieksze terrarium od ciebie i stosuje 2x60. Jedna kwoka jako promiennik i jedna z czerwonego szkla ktora dziala cala dobe.

Pozdrawiam

Dlugi

Pani w sklepie powiedziala ze to tryraium jest w sam raz, jak mnie oklamala to.... a temaperaturahmmm... kupilem termometr taki za 15 zl co sie przykleja do szyby no i jest na srodku bocznej scianki i wskazuje 24 stopnie, ale pod sama zarowa jest okolo 32 i tam sobie siedzi na drzewku i spi ........boje sie ze jak na noc wylanczam to mu zimno, nie wiem co mam robic kompletnie

aniolek
    Guest

Wiesz sa na noc specjalne zarowki wiec mozesz ja sobie kupic i wtedy bedziesz mial pewnosc i najlepiej kontroluj temp w terrarium a jesli chodzi o twojego smoka to daj mu troszke sie przyzwyczaic do nowego miejsca a propo terrarium to na poczatek lepsze jest mniejsze poniewaz latwiej jest oswoic legwana

Jutro pojde i kupie mu zarowke na noc i bedzie miec dwie jedna w dzien i jedna w nocy ..dopiero zaczynam sie uczyc wszystkiego..ale tak go skubanca pokochalem ze zrobie dla niego wszystko jest starsznie kochany i slicznie patrzy na mnie .......:]:]

AAAAA jeszcze jedno jesli by byl ktos chetny to bardzo prosze o opisanie takiego tygodniowego wyzywienia, co najlepiej mu dawac, taki przykladzik.... AA kupilem mu bazylie w dolniczkach i wcina ....chyba mu smkuja :] ale kaplettnie sie gubie w tych witaminach..prosze prosciej !!!

Mody86
    Guest

co do temperatury w nocy, to powinna ona byc nizsza niz w dzien (tak jak w naturze) okolo 20*. Najlepiej zaopatrzyc sie w termostat, niektozy uwazaja ze sciemniacz jest lepszy, ale jak ustawisz go do warunkow np w cieplejszy dzien, to w chlodniejszy bedziesz mial za niska temperature, wiec radze termostat . A co do tego,ze mlody legwan w duzym terra moze byc przerazony czy dziczec to nie zgadzam sie z tym. Przeciez na wolnosci jak wykluwa sie z jaja to ma nieograniczona przestrzen i czuje sie z tym doskonale. A w mniejszym terra latwiej legwana zlapac, a czy sie latwiej oswoi to jush nie jest powiedziane. Mysle ze w warunkach, w ktorych bedzie mu lepiej, latwiej da sie oswoic.

az mi sie lepiej zrobilo....nie moge pracowac przez niego bo sie martwie zeby mial wszystko co trzeba..jednak prosze o opisanie tygodniowego wyzywienia co mu dawac zeby mial dosyt wittamin itp

Najpierw wejdz sobie tu
    http://www.legwanzielony.com
    a pozniej tu
    http://www.legwanzielony.com/index.php?txt=3
    i przeczytaj wszystko dokladnie...

Pozdrawiam

Dlugi

wiem wiem czytalem, przez ta strone ttu dotarlem do tego forum ale chodzi mi o to zebys np. opisal taki teygodniowe wyzywienie, bo ja w pierwszy dzien jak go sotalem do pani ze sklepu dala mi jakas sucha karme nie wiem co to bylo ale wcinal, na drugi dzien dalem mu kawalek banana, tez mu smakowal, wczoraj kupilem mu 2 bazylie w dolniczkach...jak je zobaczyl to sie zucil wcinal az milo patrzec..ale nie mam pojecia jak z tymi witaminiami, co mu jutro dac ,... wiec prosilbym o taki krotki opisik ..PLIS

Uprawnienia umieszczania postów