-
czy to możliwe???
Czy to możliwe, że po zwiększeniu temperatury w terrarium do średniej 30 stopni legwan je mniej???Zwiększyła sie jego ruchliwość, ale trochę też spadł apetyt. Czy można to w jakiś sposób połączyć, bo teoretycznie powinno być odwrotnie.
-
Re: czy to możliwe???
Średnia to rozumiem, że w najcieplejszym jest np. 36, a w najchłodniejszym 24. Chyba, że masz na myśli, że mniej więcej wszędzie jest ok.30 to wtedy może rzeczywiście za ciepło bo leguś powinien mieć jednak trochę zróżnicowaną temp. żeby mógł sobie wybrać trochę chłodniejsze miejsce jak ma na to ochotę i może rzeczywiście mieć to wpływ na zmniejszony apetyt.
-
nie musisz mi tłumaczyć, jaką tem. powinien mieć legwan. napisałem że to średnia 30 st. Poproszę kogoś, kto nie pisze tylko po to, żeby stukać w klawiaturę. Pozdrawiam.
-
Nie twierdzę, że nie wiesz jaką temp. powinien mieć leg tylko co masz na myśli pisząc o średniej, bo ludzie różnie to rozumieją.
-
Średnia tem. to średnia tem. Jak można ją inaczej rozumieć. Bierzesz najmniejszą i największą, dodajesz do siebie i dzielisz przez 2 . Co innego może znaczyć jeszcze średnia temp.
-
trochę źle to określiłeś. w gorącym miejscu może być 34 st a w zimnym 22- śr- 28 st.
lub 31 i 25- śr taka sama
-
Luke po co zakładasz posta...?? "Dlugopis" starał się dowiedzieć, żeby Ci w jakiś sposób pomóc. A ty stwierdzasz, że on pisze tak żeby pisać. Uważam, że to było troszke chamskie...
Pozdrawiam.
-
"Co innego może znaczyć jeszcze średnia temp."
Bierzesz 50 pomiarow z roznych czesci terrarium i na roznej wysokosci. Niektorzy troche za malo matmy w szkole lizneli.
-
Wzrost temperatury często oznacza spadek wilgotności, co za tym idzie zakłócenie mikroklimatu. Może to być powodem chwilowej utraty apetytu.
Pozdrawiam
-
no i o taką odp. mi chodziło. dziękuje. Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów