-
Re: jestem ZŁA !!!!!!!
nie możemy go zabić bo to nie etyczne, jedyne co pozostaje to sterylizacja
-
Nie mowilem o zabijaniu Faktycznie kastracja by pomogla...
-
Wstyd sie przyznac, ale ja tez taki bylem jakies 3 miesiace temu. Moj kolego dostal od swojego kolegi scynka berberyjskiego i chcial sie go pozbyc. Kupilem go za 20 zl. Scynk byl w okronym stanie, niedobur lusek, krzywica, polamany paluszek, oraz brak niektorych pazurow. Wpierw nie wiedzialem jak sie nim zajac i szczeze mowiac nie mailem zbytnio zadnego doswiadczenia inie obchodzilo mnie to co sie z nim dzieje, i na dodatek trzymalem go w akwarium. Po jakims tygodniu niechcacy trafilem na forum terrarystyka.com.pl i tam przeczytalem niektore posty o krzywicy i terrariach. Pogadalem z paroma osobami i normalnie zal mi sie zrobilo tego zwierzaka. Tydzien pozniej mialem terra 100x45x50, oraz swietlowke. Zaczelem kupowac mu witaminki i duzo swierszczy . Teraz po 3 miesiacach scynus ma sie swietnie, je bez problemow, ma wszystkie pazurki. Krzywica zniknela, jedynie drobny problem ze zlamanym paluchem zostal. Ja osobiscie jestem przykladem ze w niektorych przypadkach wystarczy rozmowa z niedoswiadczonym terrarysta. Szczeze mowiac gdyby nie ta strona oraz terrarytyka.pl to nie wiem jak by sie to skonczylo ;[. Ale jak widze i slysze ze ktos bardziej doswiadczony chce pomuc (tak jak w moim przypadku) a ta osoba to olewa na szkode zwierzaka to poprostu plakac sie chce :/
-
no niestety jest sporo takich osób... nie raz z takimi gadałam, są to ludzie którzy myślą że zwierzęta to nic nieczujące maszyny (myśli tak zresztą większość książy i katechetów) rzeczywiście trudno jest zmienić takie osoby, wiem bo sama wielokrotnie próbowałam
Uprawnienia umieszczania postów