-
Re: jestem ZŁA !!!!!!!
Niestety człowiek jest tak skonstruowany, że silnie odczuwa to co wydarzy się jemu, jego bliskim czy znajomym, choćby z forum. Trzeba jednak wiedzieć, że problem złej opieki nad zwierzętami ma charakter masowy. Spośród zwierząt importowanych do USA, dla Europy nie mam danych, pierwszego roku nie przeżywa 90% zwierząt, w końcu lat 90-tych rocznie do tego kraju importowano 1,7 mln osobników, z czego ogromna część to legwany zielone. Takich Unitów są tysiące. Po przeczytaniu tego wszystkiego trudno nie mieć co najmniej ambiwalentnego stosunku do terrarystyki...czy warto poświęcać życie i cierpienie tych zwierząt
.
-
Powinna powstać " czarna lista pseudohodowców " na tej stronie. Wiadomo, że takich ludzi jest masa na całej www.terrarium ... i innych stronach (tu proponuję współpracę wszystkich stron ). Miała by ona na celu ostrzeżenie prawdziwych milośników zwierząt przed kontaktami z naciągaczami i nibyhodowacami typu Unit. Nie wiem czy miałoby to sens, myślę, że tak ... a może to tylko walka z wiatrakami, ale jak ma pomóc choć jednemu człowiekowi i zwierzakowi myślę, że warto opracować coś takiego na stronach głównych, obok spisu terrarystów - spis pseudoterrarystów.
Pozdrawiam
-
Byłoby najlepiej, gdyby te zwierzęta mogły żyć w swoim naturalnym środowisku. Niestety to niemożliwe, ale nie dociera do mnie jak można mówić nawet w przenośni o "ludzkich odruchach" skoro one są takie :-(
-
tylko ze jest jeszcze takie cos, ze jesli ktos kogos nie zna z imienia i nazwiska to i tak to niczego nie zmieni, bo logowac sie mozna pod roznymi nickami. Poza tym... nasze prawo i tak nic nie zdziala.. bo bedzie to "mała szkodliwosc społeczna" .
Ludzi nie mozna czasem uratowac przed nieszczesciami a kto sie bedzie przejmował zwierzetami...
przykre to strasznie bo takie własnie sprawy powinny byc załatwiane od reki !!!
ale to juz zbacza na tematy, ktorych nie lubie a wiec polskie rządy...albo raczej nie-rządy.
jedynie jakos na własna reke mozna sprobowac powstrzymac takie a nie inne zachowania... ale ... jak? siła? przemoca? bo do rozumu(ktorego nie ma) sie nie przemówi.
Pozdrawiam
Madzik
-
W tym kraju nie da sie nic zrobic z weterynarzem, ktory jest kierownikiem egzotarium w ktorym legwany maja zaawansowane MBD, pyton tygrysi ledwo sie w swoim terrarium miesci i wiele, wiele wiecej...
-
Można mu dać w ryj...po ciemku, żeby nie oskarżył za pobicie. To niczego nie zmieni, nie jestem zwolennikiem przemocy, przepraszam, że jako stały bywalec tego forum to napisałem. Wstyd mi, ale poczułbym ulgę...chociaż troszkę. Szkoda mi zwierząt i nie rozumiem postępowania ludzi wobec nich !
-
To moze umowimy sie u mnie wypijemy jakies piwko, pogadamy, a pozniej na druga krucjate do egzotarium???
[zartuje]
-
-
Za to jak Ciebie potraktował, a później naszą wizytę z paniami z TOZu to by się należało, skoro inaczej nie można sprawy Egzotarium załatwić. Starzy bywalcy forum znają sprawę Egzotarium opisywaną dość dawno temu.
-
No tak w koncu ja jestem niestabilny emocjonalnie, nienormalny i napadam na normalnego czlowieka, do tego weterynarza i szefa TOZu (to, ze meczy zwierzaki w Egzotarium, ktorego jest kierownikiem to juz niewazne)...
Uprawnienia umieszczania postów