Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Znowu to UV

Znowu to UV

Tak się zastanawiam czy legowi możnaby dać tylko Day-Glo jak źródlo UV czy może to za mało. A i czy w takich halogenkach jak są z oprawakami takie okrągłe co mają takie 2 płaskie płytki jako "gwint" po zdjęciu z nich szybki ochronnej mogą być używane jako źródło UV.

Re: Znowu to UV

"Żarówki dzienne z serii Day-Glo (zawierają UVA)"

To cytat z Faq. Zawiera tylko UVA i może być stosowany jako dodatek ( nie emituje UVB )
    Pozdrawiam

To jest okropne ludzie wymyslaja coraz to nowe zrodla UVB :/ Daf obecnie w Polsce jako zrodlo UVB i UVA mozesz miec:

a) swietlowke UVA + UVB
    b) Ultravitalux
    c) PowerSun

i nie staraj sie testowac na legwanie innych zrodel...

No świetlówkę mam, ale nie mam jej jak zamontować. Fatman ja mieszkam na takim zadupiu że nie ma szans aby zdobyć te żarówki. A wogóle u mnie w terra u lega jest gwint E14 a nie E27 :/

Przyjedź do mnie to poznasz znaczenia slowa " zadupie" ))))))))))))))))))))))))))))))
    Pozdrawiam

slyszalem ze na takich halogenach ludzie hodowali male kameleony ( a wiec musialy dawac duzo UVB).

Poczta nie dochodzi??? Jest kilka sklepow internetowych, ktore maja wszystkie rodzaje oswietlenia.

To Fatman jakbyś mógł to zarzuć paroma linkami. Będę wdzięczny.

P.S.Stary coś wymyślił że może obudowę na neon przymocuje w terra :]

http://www.colisa.pl

Oni maja sporo oswietlenia. Mam od nich juz 4 swietlowke. Dobra firma

No znalazłem świetlówkę Arcadii 29 cm. Cud!!! Akurat taką obudowę mam u lega. Teraz tylko namówić starego żeby się zgodził na wysyłkę poprzez przedpłatę :/ Dzięki Fatman!!!

Uprawnienia umieszczania postów