-
Znowu to UV
Tak się zastanawiam czy legowi możnaby dać tylko Day-Glo jak źródlo UV czy może to za mało. A i czy w takich halogenkach jak są z oprawakami takie okrągłe co mają takie 2 płaskie płytki jako "gwint" po zdjęciu z nich szybki ochronnej mogą być używane jako źródło UV.
-
Re: Znowu to UV
"Żarówki dzienne z serii Day-Glo (zawierają UVA)"
To cytat z Faq. Zawiera tylko UVA i może być stosowany jako dodatek ( nie emituje UVB )
Pozdrawiam
-
To jest okropne ludzie wymyslaja coraz to nowe zrodla UVB :/ Daf obecnie w Polsce jako zrodlo UVB i UVA mozesz miec:
a) swietlowke UVA + UVB
b) Ultravitalux
c) PowerSun
i nie staraj sie testowac na legwanie innych zrodel...
-
No świetlówkę mam, ale nie mam jej jak zamontować. Fatman ja mieszkam na takim zadupiu że nie ma szans aby zdobyć te żarówki. A wogóle u mnie w terra u lega jest gwint E14 a nie E27 :/
-
Przyjedź do mnie to poznasz znaczenia slowa " zadupie" ))))))))))))))))))))))))))))))
Pozdrawiam
-
slyszalem ze na takich halogenach ludzie hodowali male kameleony ( a wiec musialy dawac duzo UVB).
-
Poczta nie dochodzi??? Jest kilka sklepow internetowych, ktore maja wszystkie rodzaje oswietlenia.
-
To Fatman jakbyś mógł to zarzuć paroma linkami. Będę wdzięczny.
P.S.Stary coś wymyślił że może obudowę na neon przymocuje w terra :]
-
http://www.colisa.pl
Oni maja sporo oswietlenia. Mam od nich juz 4 swietlowke. Dobra firma
-
No znalazłem świetlówkę Arcadii 29 cm. Cud!!! Akurat taką obudowę mam u lega. Teraz tylko namówić starego żeby się zgodził na wysyłkę poprzez przedpłatę :/ Dzięki Fatman!!!
Uprawnienia umieszczania postów