-
Re: pomocy!!!!!!blagam!!!!ile to ma miec wat
Fatman dobrze Ci radzi. Nie wpadaj w panike. Dwa tygodnie to dużo czasu by dobrać doświadczalnie wszystkie parametry. Tylko pamiętaj dobieraj je w już urządzonym terrarium - to jest bardzo ważne.
Pozdrawiam
-
Witam!!
Żeby nie marnować postów podłącze się do tego :P. Czy można sciółke połorzyć wcześniej ażeby posprawdzac najlepsze ustawienia oświetlenia czy lepiej poczekać aż gad będzie?? Słyszałem, że tak nie powinno się robić... Co wy na to??
PozduFFka...
-
dzieki za rady jestem wdzieczna bardzo
-
Wydaje mi sie ze mozna ale wszystko zalezy od tego kiedy bendziesz mial gada jak to bendzie jakis niedlugi cza to chyba mozna no chyba ze gada bendziesz mial za 0,5 roku to chyba niewarto aale poczekaj na odpowiedzi barziej doswiadczonych terrarystow.
-
dobra.decyzja zapadla na legwana.mam juz wodospad,generator pary ultriedzwkowy,korzenie,i 5.0 repti glo
teraz szukam malca w rejonie trojmiasta.
podobno na zabiance jest ladny maluch.
kolo tesco tez jest ladny ale chyba ma za zimno po siedzi 4 cm od lampy a tema przy generatorze pary to 24 stopnie
czekam moze ktos widzial jeszcze w sklepie legwana w trojmiescie pode i obejrze
z gory dzieki za info
-
To czy ma zimno, czy nie, nie jest aż tak istotne jeśli chodzi o zakup legwana. Na zakupy warto udać się z doświadczonym terrarystą. Jeśli nie masz takiej możliwości to sama zwróć uwagę na stan skóry legwanika, na ogon (szczególnie końcówkę), na paluszki wszystkich kończyn. Powinny być kompletne, ogon prosty. Nienaturalnie skrzywiony ogon może świadczyć o tym, że został nadłamany, a to z kolei może prowadzić do martwicy.
Uprawnienia umieszczania postów