Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: OŚWIETLENIE

OŚWIETLENIE

witam. po u cieczce mojego lega postanowilem zrobic mu nowe terrarium o wym 100 wys, 100 dlugie, 50 szerokie. i mam problem co do oswietlenia!!! doradzicie mi jakiej firmy i jakiej mocy mam mu kupic zarowki???!!!

POZDRAWIAM

Re: OŚWIETLENIE

Pierwsza dobra rada, to przemyśl dokładnie o co chcesz zapytać i dopiero załóż nowy wątek, a nie piszesz co chwile z innym problemem..

A drugra dobra rada, to poczytaj FAQ bo widzę, że masz problemy z podstawowym info dotyczącym hodowli legwanów.. o takie rzeczy powinna się pytać osoba, która przymierza się do kupna smoka, a nie ta, która już go posiada..

przeczytalem juz wszystko!!!

sorry juz wiecej nic nie napisze

ja też mialam problemy z oświetleniem. nikt nie otrafił konkretnie odpowiedzieć na moje pytanie. nie chce przypiec przyszlego legwanka lub dać za słabą żarówe.

jeśli chodzi o moje rozwiązania: świetlówka UV, Repti... coś tam lub leuci. żarówka zwykła osram concentra (czy coś tam) narazie 60 wat (osłonięta) na takiej wysokości, żeby na miejscu wygrzewania było ok. 35 st.C.

może pomoże

dziex "agulec3", nie mozna bylo odrazu napisac tylko na mnie krzyczec

POZDRAWIAM

Kryzys jeśli przeczytałeś FAQa to powinieneś wiedzieć, że legwanowi potrzebna jest świetlówka repli glo 5,0 którą należy wymieniać co ok pół roku, gdyż po tym okresie czasu traci ona swoją magiczną moc i przestaje wydzielać niezbedne legwonowi promienie UVB..

Ps. Przeczytanie to za mało, trzeba się tego nauczyć na pamięć!!!!!!!;]

no tak ale mi chodzi o wszystkie zarowy jakie mozna zamontowac w terrarium.

POZDRAWIAM

to ma być terrarium a nie cyrk;]
    wszystkich naraz nie ma potrzeby montować

Uprawnienia umieszczania postów