Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Gdzie?!

Mieszany widok

Gdzie?!

Witam! jestem nowa na tym forum ale juz dosc duzo przeczytalam.Probuje sie przygotowac jak najlepiej do przyjscia na (moj) swiat malego zielonego stworzonka. Chcialam zapytac gdzie kupiliscie lub skad macie swoje iguanki? Wiem ,ze sa lepsze i gorsze sklepy zoologiczne. Ktory wybrac: sklep zoologiczny w supermarkecie czy mniejszy gdzies w srodku miasta? A teraz pytanie do osob z trojmiasta: napewno podczas hodowli swoich pupilow mieliscie okazje sie zetknac z weterynarzami, bardzo bym chciala wiedziec do ktorego najlepiej sie udac w razie potrzeby(nie chodzi o reklame ale o porade i ulatwienie zycia).Czy po zakupie powinnam jechac z legwankiem do weterynarza na ogledziny? Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje

Re: Gdzie?!

Witaj w "rodzinie" Wielkość sklepu i jego usytuowanie nie ma znaczenia. Przed zakupem musisz pochodzić po wszystkich sklepach jakie znasz. Posiadasz już wiedzę na temat legwanów - jak piszesz - i świetnie, to ułatwi Ci podjęcie wyboru, jakiego legwanka kupić. Zobaczysz w jakich warunkach jest trzymany, zadasz kilka pytań o dietkę jaką ma w danym sklepie. Ale najważniejsze to terrarium, musisz je mieć przed zakupem legwana. Jeśli możesz to przeczytaj FAQ na tej stronie i poszperaj za pomocą funkcji "szukaj" na forum. Jest tu dużo cennych informacji i wielu znakomitych hodowców, którzy jak się przekonasz, pomogą Ci w razie problemów. Czy masz już terrarium, czy dopiero zbierasz wiedzę, by być przygotowaną na przyjęcie legwana ? Co do reszty, to musisz poczekać na odpowiedź kogoś z okolic Gdańska
    Pozdrawiam

WaRiaT_1986
    Guest

Hej. Fajnie ,że coraz więcej osób dołącza do grona. Uwierz mi. Też byłem zielony ale w sumie w 95% dowiedziałem się z forum. Niestety teraz ci nie pomogę bo nie mieszkam w Warszawie i się nie orientuje w sytuacji ale inni koledzy/koleżanki napewno pomogą.

WaRiaT_1986
    Guest

Przepraszam Gdańsk a nie Warszawa :-P

))) masz rozrzut geograficzny ))

Chyba wiekszasc sklepow zoologicznych przeszlam w Trojmiescie.Oczywiscie duza role gra cena.Mysle ze najlepoiej kupic malego smoka bo latwiej sie zaklimatyzuje Jest taki duzy sklep gdzie maja chyba z 20 legwanow w duzym terrarium,i znajaca sie na rzeczy ekipe. Niesety zapomnialam sie spytac jak zywia te zielone potworki,ale mysle jednak ze sa w dobrej kondycji gdyz sa zielone i bardzo ruchliwe. O pozywienie spytam sie gdy bede tam w poblizu,gdyz w tym zoologicznym jestem 2 razy w tygodniu,poprostu nie moge sie napatrzec jakie one sa piekne.Zauwazylam ze legwany w tym sklepie zalatwiaja sie do baseniku...to chyba dobrze?(ze sa nauczone czystosci) bardzo dziekuje za tak szybkie odpowiedzi

Jeśli mają żywe barwy i są ruchliwe, to wygląda na to, że są ok Lepiej jest kupić młodszego legwana - jak słusznie zauważyłaś. Załatwianie się do basenu to dobry nawyk, choć z czasem może zaniknąć.
    Pozdrawiam

co myslicie o tym okazie czy po zdejeciu cos mozna zarzucic?mi sie wydaje ze ze zwirzakiem jest wszystko ok.Co myslicie...kupic?
    http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.

Niech podeśle Ci fotki jak legwan wygląda dalej ( ogon ) ... i napisze czym był karmiony, czy miał UVA i UVB, skoro z Gdańska to możesz jechać go oglądnąć
    Pozdrawiam

siemanko...najlepiej by było gdybyś obejrzała go osobiście... ale jak na 1,5 rocznego lega to taki troche nie wyrośnięty jakiś... wygląda mi na samca, ale ma jakieś takie małe te kujki... no i dziwny kolor worka... pozdrówka

Uprawnienia umieszczania postów