-
domaga sie miesa :| :| :| ??
witam... mam takie qestion czy to mozliwe ze muj legwan domaga sie miesa :|?? chodzi mi oto ze jak podaje mu pokarm na rece to od pewnego czasu zaczyna nie jesc swojego jedzonka tylko gryzie mnie w dlon hehe i prubuje sobie kawalek wyrwac hehehe ( nie idzie mu to najlepiej hehehe ) ale nie gryzie haotycznie czy ze strachu i potem ucieka tylko tak jak by ja sobie zuje ... ??
-
Re: domaga sie miesa :| :| :| ??
może sobie Ciebie tylko próbuje, żeby zobaczyć co to... mój podczas jedzenia też czasem mnie skubnie... ale raczej tak jednorazowo, a nie przeżuwa mnie
pozdro
-
Nawet jakby się domagał to o tym co zje decydujesz Ty. Niestety takie są zasady, gdy chodzi o hodowlę gadów (i nie tylko). Legwany potrafią zjeść wiele niewłaściwych dla nich rzeczy. Co do próby wyrwania kawałka skóry, mięsa z dłoni to za 2-3 latka nie będzie "hehe" ;-) Przekonasz się. Hehehehehehe
-
moj ostatnio jak podawlem mu jedzonko z reki to rzucil sie na mnie z otwarta paszcza i chcial mi reke zjesc nawet mam ślad, dodam ze jedzenie mial w terrarium
-
prosze mnie nie straszyc moja gadzinka ma dopiero pol metra i .... az sie boje jak zmieni sobie upodobania na moje kosci
-
moj ma 115 cm ale nie bylo to az tak straszne
-
hehe dzieki za odpowiedzi ... w sumie faktycznie to co zje zalezy tylko odemie hehe a na przyszlosc chyba kupie sobie rekawice do spawaia hehehe
POZDRAWIAM...
-
Proszę się nieśmiać z rękawic ponieważ sam musze używać do przenoszenia mojego lega :P Jest taka agresywna (60 cm) że jak dziabnie to nie[puści a potem rany do krwi wszystkie inne czynności robie gołymi rękami żeby sie przyzwyczaił ale przenosze w rękawicach narciarskich
-
w narciarskich? hihihihih
-
Moja 2.5 letnia legwanica Żaba w niedzielę mnie dziabnęła w otwartą część dłoni w poniedziałek chodziłem do chirurga bo mi cały czas krwawiło.Obeszło się bez szycia.
Wcześniej Żaba mocniej gryzła mamę, mnie dostało się po raz pierwszy. Ugryzła mnie za pomoc w zdejmowaniu wylinki, przed ugryzieniem ostrzegała mnie łapką.
Czasem mnie gryzie delikatnie w czasie dawania jedzenia. Już wiem co to oznacza, bo robi to po tym jak dostaje smakołyk - groszek z puszki, albo odrobinę białka jajka.Po prostu prosi mnie gryzieniem o dokładkę smakołyku. Pozwalam jej na odrobinę tego jedzenia 1 na miesiąc.
Uprawnienia umieszczania postów