-
Jak odradzic kupno legawa zielonego !!!
Jak odradzic kupno legawa zielonego !!!
Problem jest taki:
znajomi w pracy ktorzy ogladali zdjecia mojego legwana , koledzy ktorzy przychodza do mnie i widza lega na zywo nagle chca takiego miec !!!
oni nie maja zadnego pojecia o gadach a zwlaszcza o legwanach.
caly czas slysze od nich ze wystarczy im akwarium z zarowka 40W ze jak legwan bedzie trzymany w malym AKWARIUM to duzy nie urosnie !!!!! zgroza (doswiadczenie z hodowli rybek) albo ze kupia synkowi malego legwana na 7 urodziny a ten synek trzymal 5 jaszcurek zwinek w akwarium ktore padly mu po tygodniu. juz nie mam sily , tlumacze im jakie warunki trzeba stworzyc legwanom, czego one potrzebuja, proponuje im aby poczytali na terrarium.com.pl na drugi dzien slysze ze tam nic ciekawego nie ma !!!!!!!! chcieliby odrazu aby legwan spal sobie spokojnie na oparciu na kanapie, na podlodze biegal jamnik - morderca (zagryzl swinke morska) a w klatce darla dzioba chyba 5 z kolei papuga nimfa (wczesniejsze uciekly przez okno) sa tacy ktorzy zmienili swoje zdanie i doszli do wniosku ze za duzo czasu trzeba bedzie poswiecic w hodowli legwanow, pieniedzy na terrarium i osprzet , sa tacy ktorzy zaluja ze nie moga miec legwana a naprawde by chcieli no i sa tacy do ktorych nic nie przemawia a legwana predzej czy pozniej beda miec
nie jestem przeciwny chetnie pomoge i doradze w hodowli boa teczowego i legwana zielonego ale tez i musze zniechecic i odradzic w trosce o zwierzaka
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów