Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Czy sylikon zwykly moze byc

Legus2004
    Guest

Czy sylikon zwykly moze byc

chcem zrobic basenik w terra i przytwierdzic to zwyklym sylikonem czy nic sie nie stanie czy woda bedzie dobra itd. i ile to ma shnac zeby nic sie nie stalo dla gada.Wiem ze jest napisane na opakowaniu al tu chodzi o rzycie!!!

Re: Czy sylikon zwykly moze byc

NIE wolno używać zwykłego sylikonu do klejenie akwarium/terrarium. Trzeba kupic specjlany sylikon (chyba Den-braven) który nie jest dużo droższy od zwykłego.

chcę
    schnąć
    życie

Do sklejenia baseniku polecam silikon akwarystyczny - i tylko ten. Po klejeniu - kilka dni wietrzenia. Szczegółowe instrukcje co do czasu wiązania przeczytasz na tubie z silikonem.

ja tez mam pytanie dotyczace siliconu. Czy moge uzyc siliconu sanitarnego (plesniobójczego) do zabezpieczenia dna terrarium z osb (duzej powiezchni)? Jezeli nie, to jakiego innego moge uzyc (nie moze to byc akwariowy bo jest drogi i potrzebne bedzie mi ok. 0,5L moze nawet wiecej i najlepiej jakby byl w tubce do pistoletu)
    PS.ostatecznie czy mialoby sens polozenie cienkiej warstwy akwariowego na sanitarny?

Ty chyba nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, popatrz na wczesniejsze posty !
    Czy az tak malo warte jest zdrowie a wrecz zycie twojego zwierzaka ze chesz zaoszczedzic te pare zlotych i zaryzykowac ??
    Powinni zabrac ci zwierzaka :/

Legus2004
    Guest

No dobra akwarystyczny ale czy w sklepie zoologicznym dostane czy w zwyklym sklepie??

W kazdym markecie budowlanym.

nomi, obi castorama praktiker itp.
    i cena jest porównywalna ze zwykłym sanitarnym,
    w sklepazh zoo drą za ten sylikon 100 razy drożej

Jak się rozglądałem w budowlańcach to widziałem kupe zwykłego silikonu a akwarystycznego nigdzie. Możliwe to jest żeby sil. akw. nie sprzedawali nigdzie poza zoologikami?

Ja kupilem w NOMI w Tarnowie. Mam go przed sobą - nazywa się TYTAN SILIKON DO AKWARIÓW. Zastosowanie : klejenie akwariów do 100 l i terrariów.
    niebieska tuba 310 ml. To jest ta duża do wyciskaczy.

Uprawnienia umieszczania postów