Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Mega wkur....zenie

Re: Mega wkur....zenie

No może to i jest metoda ale ja nie popieram.Mój robaczek był po przejściach więc niespecjalnie przyjazny,ale mimo paniki,gryzienia bicia ogonem i takich tam udało mi się cierpliwością i oooogromem miłości sprawić że w końcu mi zaufał i teraz............miłość wzajemna kwitnie i robaczek jest po prostu cudny:0))A tak wogóle to takie "złe"zwierzątka są najczęściej po prostu przestraszone i skrzywdzone i trzeba im pokazać że dotyk nie krzywdzi i nie wszyscy ludzie są żli.No jest ciężko przyznaję i trzeba dużo chęci i samozaparcia [i :0))miłości].Ale jeśli nie ty to może.... znajdzie się kogoś kto pomoże i da szanse......

pozdrowionka.ada

Kto powiedzial że jestem niecierpliwy.Poprostu zdenerwowałem się ponieważ mój legwan ma już prawie roczek a naprawde zachowuje się okropnie. Teraz mam na niego sposób. Mam go centralnie w dupie i robie w okół niego wszystko mam to gdzies co on robi albo sie oswoi albo niech sie pocaluje w dupe

Z takim podejsciem to kup sobie rybki, a nie mecz legwana...

locia
    Guest

ja bym nawet rybek nie polecil

pozdrawiam

Takie szklane ...

Beata_U
    Guest

Moj legwan mial 10 miesiecy, kiedy go kupilam. Przez pol roku byl calkowicie dziki, dopiero potem zaczal sie bardzo powoli oswajac. Co ciekawe, kiedy wyjmowalam go z terra to spokojnie chodzil po dywanie i dal sie podniesc bez wiekszego oporu. Natomiast gdy chcialam go podniesc kiedy byl zamkniety w terra, uciekal i dostawal bzika. Teraz jest u mnie ok. 3,5 roku i nadal zdarzaja mu sie zle dni i ucieka. To po prostu dzikie zwierze. Cierpliwosci.

dr Robert
    Guest

Przede wszystkim przy 50 cm długości trudno poznać płeć, raczej na zasadzie loterii. Legwan to nie pies i przed zakupem warto poszukać o nim więcej informacji aby nie być rozczarowanym np. agresywnym zachowaniem.

W takich przypadkach zgodze sie z Loktokiem, ze legwana trzeba trzymac CALY czas w terrarium!

Uprawnienia umieszczania postów