-
On czy Ona
Witam
jestem ciekaw co powiecie na te zdjęcia .. to mój legwan/legwanica na początku myślałem że to legwan, potem po pszeczytaniu artykułu z tej strony większość wskazywałą na samca ale jeden kawałek cyt. "Płat skórny zwisający pod pyskiem jest u samców większy o 1/3 i ma okrąglejszy zarys" zdałem sobie sprawe że mój zieleniec ten płat ma szpiczasty ! Zupełnie się pogubiłem ... proszę o fachową pomoc
Pozdrawiam Tomasz
link: http://republika.pl/tom2/tymlegwan.htm
-
Re: On czy Ona
oj oj oj, skad tego legusia wytrzaslales?:>
"szpiczasty płat" jak to nazywasz, jest skutkiem jakiegos urazu, worek wyglada tak, jakby czesci jego poprostu nie bylo:/
ale to tylko na moje oko moze tak wygladac.
-
Kształt "worka" pod gardzielą wskazywałby na samca, ale faktycznie jego część bliżej w kierunku do przednich łap (nie wiem czy dobrze to zrozumiesz) ma bardzo nietypowy wygląd. Daj jeszcze jakąś fotkę z boku (z profilu).
-
Tak już dałem to co miałem ... pozwiększałem zdjątka żaby zielonego było lepiej widać ..
-
To nadal to samo, ale widać, że brakuje kawał płata skóry, ale kształt pozostałej części wskazuje na samca. Kolce na nosie (rhinolopha) też niekompletne.
-
chciałbym zadowolić zielonego jakąż zieloną i wolałbym żeby to niebyły 2 samice ....
-
niechce sie wymadrzac ... ale widac ze szczeka dolna jest wyraznie posunieta do przodu ... kazdy wie co mam na mysli - i obym nie mial racji...
Pozdrawiam ! Kuba
-
legus generalnie wyglada jak na takiego po "przejsciach"
wybrakowany worek, zlamany kolec na nosie, zdeformowana szczeka..
Legwan, napisz skad wziales tego legwana i od kiedy go masz
-
Piekny okaz MBD... wyglada na samca
-
hmmmm ........
o co chodzi ?
jakie przejścia ....?
mówicie jakby to był jakiś schorowany legwan
Uprawnienia umieszczania postów