Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: On czy Ona

Re: On czy Ona

bo niestety na takiego wyglada ....
    wysunieta dolna szczeka u legwana jest objawem MBD i to nie jest faza poczatkowa
    czy legwan ma swietlowke z promieniowaniem UVA, UVB ?!
    dostaje witaminki ?! co dostaje do jedzonka !?

Pozdrawiam ! Kuba

Przeciez to ten legwan od salcesonu!!

Przeciez to ten legwan od salcesonu!! ludzie nie ma sie co dziwić skoro ma taką diete.... pewnie jeszcze jest "zaprzegany" do cięzkiej pracy ;-)) z tąd ten "gardziel" a co do nosa to nie wiem.... ehhhh KILL ALL AMERICANS....

Re: Przeciez to ten legwan od salcesonu!!

Rzeczywiście, legwan nie wygląda na najzdrowszy okaz. Jak odziedziczyłeś go po kimś nieodpowiedzialnym i żył do tej pory w złych warunkach, to musisz o niego teraz podwójnie zadbać. Zorientuj się wśród weterynarzy w swojej okolicy czy jakiś się zna na gadach i szybko zacznij jego leczenie. Jak nie ma takiego, to nasi weterynarze może coś pomogą na odległość, albo lega pod pachę i do Katowic.
    Opisz też jakie ma teraz u Ciebie warunki no i przeczytaj wszystko nt zielonych smoków. MBD nie leczone prowadzi do śmierci !!!!!!!!!!!!!!!!!

ale wujek nieda się ukryć naprawdę DBA o legwana ... najczęściej przedemną zdąży dać zielonemu soczysne kiwi , sałatke, ogóreczki ,rzodkieweczki, papryka czerwona i żółta tylko świerza ! wszystko pierwsza klasa zapewniam was ..! A co do tej choroby bardzo sięzaniepokoiłem proszę mi wytłumaczyć co się dzieje z zielonym ! bardzo proszę !

PS. zielony ma specjalną świetlówke (myślę że to podstawa)

Nie mam pytan. Umiesz czytac???? TO przeczytaj w dziale FAQ co powinien jesc legwan. LISCIE!!!!!!!! Legwan jest w stanie ciezkim. To nie sa poczatki MBD...

Pamietaj ze bez podawania wapna swietlowka nic nie pomoze. Poza tym swietlowka MUSI byc wymieniana co 6 miesiecy!

Ja tez mam pytanie. Chodzi o legwana z mojego profilu, czy to samiec czy samiczka? Wedlug weterynarza samiczka... A jakie sa Wasze opinie?

Malo dokladne zdjecie, ale na worku widac zaokraglenie wiec moze byc samczyk. Poza tym nie wiem czy dobrze widze, ale ma dosc silnie rozbudowane podgardle. Daj zdjecia otworow udowych i z bliska lolok. Jeszcze zrob fotke nasady ogona, wtedy bedziemy mieli podstawy do gdybania.

Re: On czy Ona - wapń w tabletkach

tabletka zawiera : wapnian glukonian jednowodny 500g (44,7 mg jonów wapnia) oraz substancje pomocnicze : skrobię ziemniaczaną, żalatynę, talk i magnezu stearynian

czy może być .. ?

Uprawnienia umieszczania postów