-
żywienie
jak skłonic lega do choćby posmakowania innego jedzonka niż mniszek lekarski??? już próbowałam karmić liśćmi drzewek owocowych itp a on tylko mlecze je. jakieś sugestie?
-
Re: żywienie
Przykład marchewki. Posiekaj tak marchewke i posyp liście ,żeby legwan nie mógł zrzucić tego. Tak postępuj z wszystkim
Drugi sposób jest troszke bardziej... hmmm nie wiem jak to powiedzieć. Po prostu robisz mu taką sałatke i nie dajesz mu ukochanego mniszka :-) napewno z głodu cos poskubie.
-
Przeglodzic... Wstaw pelna miche z nowym jedzeniem do terra i czekaj. Nie zje dzisiaj to zje za 2 dni.
-
ehh.. ja sie z tym zupelnie nie zgadzam, metoda na "meczenie" zwierzaka moze sie zle skonczyc, ja swoja na poczatku lata probowalam przestawic na liscie drzewek owocowych, mleczyka i inne zielska, najpierw byly proby podawania samego nowego zarcia, nie poskutowaly, nastepnie, stare zarcie + dodatek nowego..
skonczylo sie na tym ze zielona przez tydzien nic nie jadla, pozniej jak sie nad nia juz zlitowalam i stwierdzilam, ze nie bede jej juz meczyc, byly problemy, zielona wogle przestala cokolwiek chciec jesc, chyba w obawie, ze bedzie tam ukryte te "znienawidzone" przez nia liscie
-
Meg niestety jak sie od poczatku zwierzaka nie przyzwyczaji do wszystkiego to sie pozniej cierpi. Tydzien niejedzenia nie jest dla legwana szkodliwy dla zdrowia.
-
ale na moja psychike kiepsko oddzialywuje patrzenie na glodnego legwana i czerpanie satyskafcji z tego, ze go mecze;/
-
ja sie martwie co bedzie jak sie sezon na mniszka skonczy....moglam pomyslec wczesniej i w szklarniach zamiast dyni i takich tam, mniszka posadzic
-
Ja wole sie tydzien pomeczyc i miec pozniej spokoj.
-
zmieszaj inne liscie z potartym zielonym ogorkiem
-
Ja na szczescie nie mam takich problemow moj legwan wcina wszystko co mu tylko dam nawet nie zwraca uwagi czy to jest posypane jakimis witaminami wszystko wcina ))))))
Uprawnienia umieszczania postów