Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: oswajanie

Re: oswajanie

własnie ja chciałam to samo powiedziec... ze terra jest o wiele za małe...
    teraz jeszcze chwilowo mam na przetrzymaniu legusia.. ok 60 cm i za małe ma terra 100 dł x 60 x 60
    Normalnie w swoim domku ma wieksze mieszkanko....
    wiec.. jak mozesz... zrób mu szybciutko jakies wieksze.. albo chociaz pozwol czesciej chodzic po pokoju.

dobra, teraz juz zmierzylam dokladnie lega i ma 60 cm a nie 70, a wymiary terra podalam dlu/szer/wysok i niestety musi jej to wystarczyc na razie. zanim urosnie to sie przeprowadze i wtedy dostanie swoj pokoj:P i pewnie ze ja wypuszczam z terra.

Moze bede niemily, ale decydujac sie na kupno lega mysli sie o terrarium i jego obecnych (przyszlych) rozmiarach. Nie mozna pozniej pisac, ze jak sie przeprowadze to bedzie mial wieksze...

mala uwaga: ja sie nie decydowalam ma kupno lega tylko go przygarnelam od ludzi ktorzy go w segmencie trzymali....szkoda mi sie zrobilo zwierzaka wiec go wzielam do siebie i sprawilam najlepsze warunki na jakie moge sobie na razie pozwolic.

moze trzeba bylo poczekać az ktos "inny" zauwazy tego zwierzaka i zapewni mu odpowiednie warunki? lepsze od tych, co Ty mu zaoferowałaś...

to juz bylo zlosliwe, a nie pisze do Was z prosba o docinanie tylko o wskazowki jesli chodzi o oswajanie czy tez przyzwyczajanie lega do ludzi...

reconn, nie badz zlosliwy;]

Terra stanowczo za małe, a głównie za niskie, dlatego powinien jak najwięcej być po za nim, tym bardziej że w tym wieku to ruchliwe stworzonka (przynajmniej mój był ruchliwy). A co do przyszłości, to z tą przeprowadzką trzeba się pośpieszyć bo zdrowe smoki błyskawicznie rosną i za parę miesięcy się w obecnym domkuy nie obróci swobodnie.

a co z tym ''oswajaniem'' ???bo do tej pory dostałam cenne wskazówki od dosłownie PARY OSÓB/paru osóbek, za ktore jestem bardzo wdzieczna

To zalezy od osobnika. Jezeli jest malo plochliwy i przyzwyczajony do ludzi to staraj sie z nim miec duzo kontaktu, a jesli to jest zwierze bardzo plochliwe to trzeba to robic bardzo powoli.

Uprawnienia umieszczania postów