-
Re: Pytanie o oświetlenie
misie to ty moze i masz..... ale co do widzi to bym polemizował )))))
-
ty nie zaczynaj reconn;]
juz nic nie mowie, bede pisala tylko o tym, co legwanom wolno i to co i potrzebne do szczescia
a nie to tym jakie taktyki ja stosuje na Neonku
-
Meg, polecam FAQ - pkt 7 :-) Ty masz swoje widzi misie, ale legwany mają swoje, a to o niego chodzi. Ty nawet z Ultra Vitaluxem nawydziwiałaś ;-) Pamiętasz ? :-)))
Wiccanko, poczytaj ten tekst - http://www.terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=8 jak również następny link.
Nika, Korsakow dobrze Ci radzi, Power Sun to coś dla Ciebie ;-) - http://www.terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=4 .
-
Rysku, linka z ultravitaluxem juz wczesniej podalam
faqa znam na pamiec, wiec nie musze nic czytac i sie doszkalac
wszyscy wiedza, ze i tak bede robila to co uwazam za sluszne i nic tego nie zmieni))
-
Raczej będziesz robiła co będziesz chciała, ale czy to słuszne ;-) Wiem, że był link do Ultra Vitaluxa, ale dodałem jeszcze do Power Sun dla Niki i wiccanki, dla Ciebie pkt 7 :-)))
-
-
dzieki dla Korsakowa i Rysia
-
Witam,ja mam pytanko dotyczace zarowki Power Sun.Kupilem 160W i mam ja umieszczona w odleglosci 35-ciu cm od legwana(producent zaleca min. odleglosc 40cm) i mam tam troche za niska temperature bo 27 stopni.I pytanie brzmi:czy mam zwiekszyc odleglosc i dodac inna zarowke grzewcza(dodam,ze bedzie z tym maly problem)czy moze moge te odleglosc zmniejszyc do 30 cm(tylko mam obawy czy nie zaszkodze tym legwanowi)
Pozdrawiam
-
Z odległością stosuj się do rad producenta. Zachowaj te 40cm, bo UV Power Sun sięga ponad 150cm. Czy te 27* jest dokładnie w tej odległości 35cm ? Jeśli tak to możesz zastosować dodatkowo promiennik podczerwieni naszej krajowej produkcji np. firmy "Helios" dostępny w sklepach z elektrycznymi częściami. Są czerwone i białe (żółte) różnej mocy ( chyba od 100W do prawie 300W) Najlepiej świecący na biało(żółto) , bo światła nigdy nie za wiele ;-) Cena ok. 15zł.
-
Dzieki za odpowiedz tak myslalem,ze sie na tym skonczy ale sprobuje jeszcze zmienic klosz zeby bardziej punktowo oswietlal(moze uzyskam w ten sposob pare stopni wiecej) bo nie usmiecha mi sie dokladac kolejnych100W do terra :-( ale jesli bedzie trzeba to niestety-zacisne zeby i tak zrobie
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów