Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: basen

Marcin S-c
    Guest

Re: basen

Spaślaczek:-)))))

Jak widać na fotce meg, mimo, że basenik spory, ale duży legwan nie ma szans w nim popływać. Bigbenk, w terrarium o podanych wymiarach możesz zrobić basen np 70x95cm wykorzystując całą szerokość i zostawiając 100x95cm na podłoże. Praktycznym rozwiązaniem jest takie umieszczenie basenu (wiąże się to z konstrukcją dna terrarium) aby można było otworzyć korek w dnie i spuścić wodę. Ułatwia to czyszczenie basenu. Takie rozwiązania mają chyba Seb i Fatman. Nie wiem czy czasem Korsakow nie planuje czegoś takiego w swoim nowym terrarium. Może coś o tym napiszą. Ja mam fontannę. To szklana konstrukcja oklejona lawą wulkaniczną i spełniająca raczej rolę nawilżacza niż basenu. Gucio moczy się w wannie gdy ma na to ochotę ;-) Co do przeniesienia legwana do blisko mieszkającej babci nie powinno być problemu. Aby zmniejszyć wpływ różnicy temperatur możesz legwana owinąć w suchy ręcznik. Latem gdy temperatura przekracza 20* nie ma takiej potrzeby. Dodam jeszcze, że nie ma również potrzeby kąpania legwana jeśli go to stresuje. Niektóre to lubią, niektóre niecierpią. Weź to pod uwagę ;-)

No jak go mamusia Meg tylko jedzonkiem futruje i na slonku wygrzewa to sie spalo biedaczysko, bedzie sie musial odchudzac.

odchudzać to się mama może bo z pewnością nie Neonek

No to sie bedzie neonek z mama odchudzal ciekawe kto bedzie bardziej wytrwaly :-))))) i komu sie uda cos zrzucic

Meg, z czego chcesz się odchudzać :/ W dziale o skarpetkach jest wszystko OK :-)))

no Rysiu, ze skarpetek napewno nie, ale z czego innego owszem

Ja uwazam,ze nie ma co przesadzac z wielkoscia basenu bo ciezko jest wtedy utrzymac odpowiednia temperature (u mnie 20l wody i grzalka 35w) i powstaje dodatkowy klopot z wymiana wody jesli nie masz odplywu (ja akurat mieszkam w domku na parterze i odplyw mam bezposrednio na dwor- jest to bardzo wygodne poniewarz legwan codziennie sie zalatwia do baseniku i trzeba wymieniac wode na biezaco).A gdy wkladalem lega do wanny gdzie mial mozliwosc plywania gdy byl jeszcze maly i tak tego nie czynil

Uprawnienia umieszczania postów