-
basen
witam
mam pytanko co do basenu w terra
w terrarium o następujących wymiarach:
wys-200
szer-170
gł-95
jakiej wielkości powinien być basen i z czego go zrobić ?
-
Re: basen
Najlepiej olimpijski :-) W takim dorosły legwan popływa. W terrarium o podanych wymiarach jak i w każdym innym w domowych warunkach roczny legwan i tak nie będzie miał możliwości popływać, lecz tylko się zamoczyć.
-
Panie Ryszardzie )
W domu nie mam niestety wanny lecz tylko prysznic (
Tak więc jest jakiś sens wkładania basenu do terra o tych wymiarach?
-
Można zrobic by cały dół terra był z wody ?
Widziałem tak w książkach ...
-
kupisz karnet na basen i codziennie bedziesz z nim biegal zeby sobie popływał. a jak ratownicy zapytaja co to to zielone masz to pwoiesz ze nadmuchany krokodyl, bo ineczej Cie z pływalni wygonią! ;F
-
Taki sens, ze legwany w ich naturalnym srodowisku zyja nad woda i my w naszych domach staramy sie im choc troche to srodowisko stworzyc. Poza tym basenik to miejsce do zalatwiania swoich potrzeb, ktore wiekszosc legow wlasnie zalatwia do wody. Proste do sprzatania!
-
Basenik to dla małych legwanów, dla dorosłych niestety rolę basenu może spełniać oczko wodne w ogrodzie i to niemałe. Bigben, na forum jesteśmy na "ty" więc nie pisz panie Ryszardzie , bo źle się czuję :-))) Jeśli chodzi o basen olimpijski to oczywiście żartowałem, ale dla dużego (czytaj rocznego) legwana trudno w mieszkaniu zrobić "coś" do pływania. Basen w terrarium po czasie dorastania legusia służy raczej jako środowisko wodne do nawilżania powietrza i ewentualnie do zrobienia kupki :-)))
-
witam
Jak sam kazałeś do siebie mówić Ryśku.
Mam do ciebie pytanie odnośnie wielkości basenu w terra o wymiarach, które podałem. Wystarczy wielkość by mógł się w nim zanurzyć.
By mógł popływać wezme go do babci(ma ogromne jacuzzi :-)
Ale czy nie dostanie szoku gdy np. wezme go do babci, która wejście do domu ma około dwa 2m od mojego wezme go na zimne powietrze a potem będzie pływał w ciepłej wodzie a potem jeszcze raz na powietzre i do swojego terra ?
-
witam
czy zrobienie paludarium dla legwana to zły pomysł ?
-
Uprawnienia umieszczania postów