-
Re: TO CO WASZE SMOKI LUBIĄ NAJBARDZIEJ....??
a moje lubią groszek z puszki i schabowe...(oczywiście nie za często)
<font size=+1 color=red>PROSZE NIE TRAKTOWAĆ TEGO POSTA POWAŻNIE !!!</font>
meg11
-
do BAZYL !!!!!!!!!!!!!!!!! (ostrzeżenie)
Bazyl, jeszcze raz napiszesz taka bzdurę na forum i bana dostaniesz!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Mój lubi wszystko co mu daję, a daję zdrowe jedzonko (przynajmniej od wiosny do późnej jesieni). Nie będę wypisywał co mu daję bo dużo tego.
-
Strasznie smieszne... Trzeba informowac rodzicow, zeby nie kupowali zwierzatek dzieciom.
-
-
Meg to od sałaty te blokady wapnia
CYTAT:
34. Sałata. Czy można ją podawać?
Sałata zielona (Lactuca) należy do roślin zawierających duże ilości szczawianów (kwas szczawiowy) występujących powszechnie w postaci soli wapniowych i magnezowych u roślin. Szczawiany nie są przyswajane przez organizmy legwanów, a w większych dawkach stanowią blokadę uniemożliwiającą wchłanianie wapnia (m.in. przyczynia się do powstania MBD - patrz pyt 29) oraz powoduje uszkodzenia wątroby. Sałata chłonie również z otoczenia bardzo duże ilości metali ciężkich (ołów), jak też środków chemicznych. Z tego właśnie powodu nie powinniśmy podawać sałaty w dużych ilościach oraz często. Możemy ją podawać jako śladowy dodatek do karmy w okresie zimowym. Do roślin zawierających duże ilości szczawianów należą też: rabarbar, szczaw i szpinak.
Konsultacja lek. wet. dr Jarek Zajączkowski
-
Jacku przecież to są cytaty dr Roberta ja tego nie wymyśliłam:P
-
Moje lubią liście m.in. akacji - to tak nawiązując do pytania
Pozdrawiam
-
-
ooo a ja zapomniałam o liściach fasoli))) moja choć je uwielbia, to dawno już ich nie widziała:|
aaa i jedno pytanie do znawców - czy taka <u>fasola ozdobna</u>, którą sadzą ludzie w ogródkach albo na balkonach nadaje się dla legwana?
Uprawnienia umieszczania postów