-
Re: TO CO WASZE SMOKI LUBIĄ NAJBARDZIEJ....??
brokuły??? ...to chyba kapustne, więc nawet w najmniejszych ilościach nie są wskazane.
-
Meg, czytaj FAQ pkt.14, brokuły można podawać, ale w małych ilościach i tak też robię, choć mój smok za nimi przepada
-
-
każdy punkt faqa mam w głowie, jeśli wiadomo, że to kapustne, to po co podawać nawet w najmniejszych ilościach.. :| ostatnio dr Zajączkowski o tym pisał na forum
to tak samo jak z pokarmem pochodzenia zwierzęcego, niby można w małych ilościach podawać, bo tak piszą, ale i tak nikt z nas tego nie robi
-
"Brokuły to kapusty czyli hamują wchłanianie wapnia + powodują wzdęcia" - to cytat dr Robrta, i jeszcze tu: "skutki wcinania szczawianów widoczne są po latach w postaci np. niewydolności nerek"
więc sama wyciągnij wnioski
-
to może usunąć te brokuły z faQ, bo może nie wszyscy wiedzą że to kapustne
-
Jacku, wkrocz do akcji))))
-
Zresztą nie wiem po co ta cała dyskusja, tematem post było "to co wasze smoki lubią najbardziej", a że są to min. brokuły w przypadku mojego smoka więc je tu umieściłam
-
Inka nie denerwuj sie, przecież nie robię tego złośliwie, przynajmniej wiesz teraz i będą wiedzieli inni, którzy przeczytają tego posta, że brokułów nie należy dawać legusiom ))
-
Moj lubi liscie mlecza , babke lancetowata a za liscie fasoli , nać marchewki i kwiaty mlecza dal by sie posiekac
Uprawnienia umieszczania postów