Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: TO CO WASZE SMOKI LUBIĄ NAJBARDZIEJ....??

miodzioxxl
    Guest

TO CO WASZE SMOKI LUBIĄ NAJBARDZIEJ....??

POSIADAM OD NIEDAWNA LEGWANA (60cm) I CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ CO WASZ ZIELONY SMOK LUBI NAJBARDZIEJ, GŁÓWNIE CHODZI MI O ROŚLINKI, JEDNAK TEMET GRANULATÓW ITP. TEŻ MNIE BARDZO INTERESUJE.

CHCIAŁBYM POZNAĆ UPODOBANIA WASZYCH LEGWANÓW W ODNIESIENIU DO JEDZONKA JAKIE IM SMAKUJE NAJBARDZIEJ.

JESTEM ZAINTERESOWANY TEŻ TEMATEM "SAŁATEK" ROŚLINNO WARZYWNYCH JAKIE ROBICIE I Z CZEGO??

- POZDRAWIAM WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW "ZIELONEGO SMOKA".

Re: TO CO WASZE SMOKI LUBIĄ NAJBARDZIEJ....??

Tu masz pokarmy, które hodowcy podają swoim podopiecznym , ale i tak ktoś Ci jeszcze napisze na ten temat
    http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=13
    Pozdrawiam

WaRiaT_1986
    Guest

Tutaj masz link do podobnego tematu: http://terrarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11230

Moje legi zabiją za koper :-)
    lubia też liscie słonecznika a zimą kiełki
    kwiaty dyniowatych. za to dyni nie ruszą , ewentyalnie troche cukini zjedzą
    liscie rzodkiewki
    kwiaty milinu :-)
    mandaryni
    to chyba wszystko za czym przepadaja na prawdę a inne roślinki daję jako dodatek i jakos mi sie udaje je przemycic he he :-)

ja standardowo napisze
    moja uwielbia cukinię, dostaje też liście rzodkiewki, szczypiorek, fasolkę szparagową i takie tam inne legwanie przysmaki

powiem krotko liscie Fasoli i koniczynka a z owocow to bedzie kiwi.

Robert Rutkowski
    Guest

To co legwan Jacka lubi najbardziej znajdziesz: http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=13

Mój uwielbia groszek z mrożonek i konserwowy - dawany sporadycznie.
    Poza tym dostaje raz na 2 miesiące odrobinę białka od jajka i tak mu smakuje że prosi o więcej lekko gryząc mnie w palce.

Generalnie smakują mu produkty których nie dostaje na codzień.
    Pozdrawiamy. Żaba @Robert.

Mój leg uwielbia liście rzodkiewki i koperek, daje też mu liście buraków, brukselki i oczywiście mlecz z koniczyną. Z warzyw podaje mu miąższ z pomidora, ogórek z marchewką, a z owoców bardzo lubi truskawki, winogron, czereśnie, tarte jabłko (słodziutkie) i od czasu do czasu banana. Jeżeli chodzi zaś o granulaty to mój nie ruszy za nic w świecie. Z czasem sam zobaczysz co twój leg lubi i zaczym przepada.

dorota29
    Guest

moj najszybciej wchlania listki fasolki(wysialam w skrzynce )zmieszane z potartym ogorkiem zielonym
    nie tknal natomiast truskawki

Inka25
    Guest

Jak załważyłeś gusta smoków są różne, co tylko podkreśla indywidualność każdego z nich mój uwielbia liście rzodkiewki, liście winogron, cukinię, koper, przepada za brokułami, ale staram się nie dawać za dużo, kiełki przede wszystkim fasoli mung i słonecznika, a z owoców czereśnie, truskawki, kiwi, a jabłka nie tknie z nic w świecie.

Uprawnienia umieszczania postów