Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Terrarium

Re: Terrarium

I tu sie zgadzam z loktokiem!!!

oXcros
    Guest

moj legwan ma 93 i ma 1,5 wys /1 szer /1,5 głeb a mi sie wydaje ze troche ono ciasne a pod koniec lipca zaczynam budowe 2 wys / 3 szer / 1,5 gle...

no ale niewazne

loktok i BooYaKa - moim skromnym zdaniem to terrarium dal 1,5m jaszczorki bedzie za małe... w ksiazkach pisza 2/1/2 :|

pzdr

"Dorosłym legwanom przygotowujemy terrarium horyzontalnego typu (wysokość jest największym rozmiarem) o wymiarach co najmniej 150/100/100 cm. "

to jest cytac z Faq,

a te wymiary ktore ty podajesz cytujac ksiazki to wymiary podawane dla pary legwanow, a nie dla jednego lega.

oXcros
    Guest

a niech sobie pisze, mnie i tak nic nieprzekona ze 1,5m (albo wiecej) jaszczurce wystarczy terra 1/1,5/1 !

"2m wysokość,1,5 m długość i 1m szerokość " - te wymiary ktore podał BooYaKa wystarcza, ale jak powiedzial Rysiek "Jak legwan jeszcze urośnie można mu będzie powiększyć te 1x1,5 m na trochę więcej" ... i koniec... pzdr

No mowisz ze pisza w ksiazkach a teraz mowisz ze niech sobie pisza.

Pytanie bylo czy takie terra wystarczy a nie czy bedzie dla niego super bo nie ma takiego super wymiaru chyba ze kilku hektarowy skrawek dzungli, wiec na pytanie czy takie terra wystarczy Ja odpowiadam TAK.

oXcros
    Guest

loktok - no dawno ksiazki czytalem :PPP ale co do rozmiarow to uwazam ze sa zamałe jak to ma leg miec do konca zycia... wkoncu czlowiek tez moze zyc w pokoju 2x2 dobra ale niewazne... terra wystarczy...

W sumie to nie powinno być podawania [b]max<b/> wymiarów terrariów czy klatek dla innych zwierząt, a tylko mimimalne - bo tak na serio to nie ma terrariów zbyt dużych i każde nawet bardzo duże terrarium jest dla zwierząt dzikich o dużo za małe.
    Pozdrawiam

No to wsumie to co ja napisalem. Choc mysle ze mozna powiedziec ze wystarczajaco duzym terra byloby kilka hektarow dzungli i wiecej juz nie trzeba:-)))))))))

Moim zdaniem jezeli legwan spedza wieszkosc czasu i tak poza terra to terra o takich wymiarach, ktore bedzie sluzyc glownie do spania bedzie ok.

Uprawnienia umieszczania postów